Rondreizen in Italië

Rondreizen door de wijngebieden van Italië? Bekijk de rondreizen door het noorden van Italië van Bergamo naar Triëste of het bekende Toscane met De Marken.

rondreis door 3 wijnregio´s in het Noorden

meer info

Toscane & De Marken

meer info

Bezoek 3 wijnregio's in 1 reis

Deze 8-daagse reis gaat vanaf Bergamo langst het Iseo meer naar Triëste aan de Adriatische Zee.

Je ontdekt 3 Italiaanse wijnen: Franciacorta, Prosecco en Friuli tijdens proeverijen.


Dag 1: Aankomst in Franciacorta regio

Afhankelijk van de aankomsttijd kan je het historische Bergamo bezoeken met de prachtige Santa Maria Maggiore basiliek, de Colleoni kapel, het Palazzo della Ragione, Piazza Vecchia.

Overnachting in de Franciacorta regio.


Dag 2: Natuur in de Franciacorta regio – Iseo Meer

Bewonder de prachtige natuur van het Iseo Meer per fiets, boot of auto. Het Iseo Meer is ook gekend voor zijn luxueuze 'Riva yachts': u kan er eentje huren of het gelijknamige museum bezoeken. In de namiddag een bezoek aan een Franciacorta wijnproducent met proeverij. Overnachting in de Franciacorta regio.


Dag 3: Rondje wijn of grappa in de omgeving van Treviso

Het is mogelijk om naar Bassano del Grappa te rijden en een van de grappa distilleerders te bezoeken. Als je liever focust op de wijnen, is er de beroemde Valpolicella streek. Bezoek aan een wijnproducent (op aanvraag). Breng zeker een bezoek aan Verona, de stad van Romeo en Julia. De Arena dateert van de 1ste eeuw en er worden vandaag nog steeds concerten en opera's opgevoerd. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 4: Prosecco streek: Van Conegliano naar Valdobbiadene

Panoramische rit langs de Prosecco wijnroute van Conegliano naar Valdobbiadene. Bezoek aan een mooie Palladiaanse villa, met aansluitend een bezoek aan de ondergrondse prosecco wijnkelders en degustatie. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 5: Prosecco streek: Venetië

Mogelijkheid tot een uitstap naar Venetië (bereikbaar in ca. 45 minuten). Met honderden kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door kanalen en bruggen, blijft Venetië een eeuwig fascinerende stad. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 6: Friuli: San Daniele – Udine

Vandaag rijdt je naar San Daniele del Friuli, bekend voor de gerookte forel maar vooral voor de wereldberoemde ham. Vervolgens gaat het via Udine richting Gradisca dell'Isonzo. In de late namiddag bezoek aan de wijnkelders van het domein waar je logeert, gevolgd door een degustatie. Overnachting in een 4* hotel in de regio Friuli.


Dag 7: Friuli: Trieste, koffiehoofdstad van Italië en nog zoveel meer

Een daguitstap naar Trieste via de 'Costiera Triestina' is een must. Deze kustroute langs de Golf van Trieste is een van de meeste spectaculaire routes van Italië en biedt adembenemende uitzichten. Trieste zelf, met een gezellige mix van Oostenrijks-Hongaarse elegantie en mediterrane flair, heeft een pittoresk centrum met prachtige bezienswaardigheden, monumentale historische gebouwen en enkele opmerkelijke musea. Overnachting in een 4* hotel in de regio Friuli.


Dag 8: Friuli: Einde van de reis

Terugkeer huiswaarts of verlenging in de regio.

Inclusief

- 2 overnachtingen met ontbijt in hotel Araba Fenice ****  of gelijkwaardig

- 3 overnachtingen met ontbijt in Relais Monaco ****  of gelijkwaardig

- 2 overnachtingen met ontbijt in Relais Russiz Superiore ****  of gelijkwaardig

dag 2: bezoek aan een Franciacorta wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (2 glazen)

dag 4: bezoek aan een prosecco wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (3 glazen)

dag 6: bezoek aan een Friuli wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (3 glazen)

Vanaf € 899 p.p. exclusief boekingskosten, SGR en calamiteitenfonds.

Neem contact op voor een voorstel!

Toscane in combinatie met De Marken

Ontdek de mooie streken van Toscane en de Marken. Geniet van de landschappen en de plaatsen waar de grote Italiaanse wijnen worden geproduceerd: Cortona, Montepulciano, Montalcino en Pienza zijn maar een aantal voorbeelden op uw must visit-lijst.


In Toscane verblijf je in het fabelachtige hotelletje Dimora Casa Eugenia met slechts 7 kamers. Het heeft een centrale ligging in de Chianti streek  tussen de 3 karakteristieke steden Firenze, Siena en Arezzo.


Vervolgens gaat het richting de Marken, gelegen ten oosten van Umbrië, aan de Adriatische kust. Deze regio wordt weleens het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Je logeert er in het hotel Giardino, vermeld in talrijke nationale en internationale gourmetgidsen.


De 8-daagse reis is eventueel te combineren met Umbrië. Op aanvraag maken we graag een voorstel.

De reis is inclusief

  • 3 overnachtingen met ontbijt en 3-gangen diner in Hotel Dimora Casa Eugenia
  • bezoek aan wijnhuis met proeverij
  • 4 overnachtingen met ontbijt en 3-gangen diner in Hotel Giardino***
  • informatie over omgeving en tips voor bezoeken aan wijn/champagnehuizen
Vanaf € 659 p.p. afhankelijk van periode
Neem contact op voor een voorstel!
CONTACT