Wijnautoreis Zuid-Afrika

Wijn- en culinaire reizen Zuid-Amerika

Geniet van de mooiste wijnen en regionale specialiteiten in het zuidelijk halfrond

De meest bekende wijnlanden in dit werelddeel zijn Argentinië en Chili. Gescheiden door de Andes worden in deze wijngebieden mooie wijnen geproduceerd van de bekende maar ook inheemse druivenrassen.

Ontdek naast de wijnen ook de lokale keuken met de regionale specialiteiten. Laat je verrassen.

Wist je dat Peru al zes jaar op rij verkozen is tot 'beste culinaire bestemming ter wereld'? Eind oktober vindt in Lima het grootste foodfestival van Peru plaats: het 10-daagse Mistura.

Argentinië, land van Mendoza en Malbec

Bij Argentijnse wijn denk je eigenlijk direct aan Malbec en Mendoza. Rond de stad Mendoza staat overal malbec aangeplant. Route 40 gaat van Mendoza naar de Uco Valley en daar vind je ook een bodega met Nederlandse roots: Salentein. 

Naast de Malbec vind je meer rode en witte druivensoorten. Drink zeker een glas Torrontés, de verrassende witte druif uit Argentinië.

Verken dit gebied tijdens een rondreis, met bijvoorbeeld Salto en omgeving of met het wijngebied Colchagua Valley en Santiago in Chili.

Proef de Carmenère in Chili

De druif van Chili is de Carmenère en deze vind je onder meer in Calchagua Valley. Dit wijngebied ligt ten zuiden van Santiago net zoals het bekende Maipo Valley. 

Richting de kust ligt het jongste wijngebied, Casablanca Valley. Een mooie gelegenheid om ook de kust met het kleurrijke Valparaiso, een van de mooiste Zuidamerikaanse steden, te bezoeken. 

Een bezoek aan de wijngebieden van Chili is ook te combineren met een bezoek aan Argentinië met verblijf in wijnhuizen.

Peru, culinaire hotspot

Peru won vele jaren de World Travel Award voor ‘Beste culinaire bestemming ter wereld’ en dat is uiteraard niet zonder reden. De wijnregio van Peru is Ica waar de meeste druiven worden gebruikt voor de nationale drank Pisco.

Ontdek deze culinaire hotspot bijvoorbeeld tijdens de speciale reis  naar het grootste foodfestival van Peru: Mistura. Eind oktober komen tien dagen lang smaken, geuren en kleuren uit alle Peruaanse regio’s in Lima samen. Andere hoogtepunten tijdens deze reis zijn Cuzco met Machu Picchu en de Heilige Vallei.

Peru heeft ook een wijnregio maar hier worden de meeste druiven gebruikt voor de nationale drank Pisco. Combineer Peru met buurland Chili en/of Argentinië.

Voorstel ontvangen?

Een paar dagen of langer op WineBreak? Maak bijvoorbeeld een rondreis en combineer meerdere regio's.

Neem contact op voor een voorstel!

Voor zowel individuele reizigers als kleine groepen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.