Wijnreizen Champagne

Langs de bruisende wijngaarden van La Champagne

In de Champagne kan je de bekende champagnehuizen bezoeken zoals die van Mumm en Taittinger in Reims of Moët & Chandon en Mercier in Epernay maar vergeet zeker niet de minder bekende wijnhuizen. De wijnmakers verwelkomen u graag in hun kelders voor een persoonlijke tour. Maak zo kennis met hun ambacht!


Bezoek ook Riceys, met 870 hectaren het grootste champagnegebied. Het is ook de enige in Frankrijk met drie AOC-keurmerken; een voor de Champagne, een voor de rode wijn Coteaux Champenois en de laatste voor de beroemde Rosé des Riceys. Door zijn zeldzaamheid en zijn specifieke karakter behoort hij tot de beste rosé van Frankrijk.


Reims en Epernay zijn de bekendste steden maar ook Troyes en Langres in het zuiden van de Champagnestreek zijn zeker een bezoek waard. Zo heeft de middeleeuwse stad Troyes een rijk historisch erfgoed. Het oude centrum is een schilderachtige aaneenschakeling van geplaveide steegjes en straten met prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen. Vestingstad Langres behoort tot de 50 mooiste steden van Frankrijk. De stad is ook een Ville ‘d Art en d’Histoire met om elke hoek en in elk steegje een stukje historie. 


Op deze pagina hotels en tours bij champagnehuizen die u online kunt reserveren. Boek bijvoorbeeld een tour bij het gerenommeerde champagnehuis Ruinart. In samenwerking met dit oudste champagne is er een 7-daagse privé cruise met speciaal bezoek aan de wijngaarden en wijnhuis en nog veel meer. Neem contact op voor meer info.

Champagne en ...

Tussen 22.000 hectare aan wijngaarden ligt Epernay, hoofdstad van de Champagne. Nergens anders kunt u dan ook zoveel ontdekken over de magie van de champagne. Bezoek de honderden kilometer aan kelders van de champagnehuizen aan de Avenue de Champagne.
Reims ademt cultuur en historie. Ontdek al wandelend de prachtige gebouwen waarvan een groot aantal een Unesco Werelderfgoed is.
Het oude centrum van Troyes is een schilderachtige aaneenschakeling van geplaveide steegjes en straten met prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen.
En drink Champagne op een bijzondere locatie ... hoog in de bomen!

Bezoek de champagnehuizen in de Champagne

Maison Ruinart

Reims

Breng een bezoek aan dit mooie champagnehuis  met wijnkelders uit 1729 die zelfs Unesco Werelderfgoed zijn.

Vanaf € 75 p.p.

Moët & Chandon

Epernay

Is Moët je favoriete champagnehuis? Breng dan een bezoek aan hun kelders in Epernay. Diverse tours

vanaf € 60 p.p.

Champagne Alfred Gratien

Een mooi champagnehuis buiten Epernay met hun wijnkelders 18 meter ondergronds. Ook Champagne & Cheese workshop.

Vanaf € 20 p.p.

Meer champagnehuizen

Bezoek een van de champagnehuizen in Reims Epernay of daarbuiten. Bezoek ook zeker een van de minder bekende en laat je verrassen!

WineBreaks in Champagne

Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne

Ontdek de Champagne vanuit dit charmante 4*-hotel in het wijndorpje Bergères Les Vertus ten westen van Châlons-en-Champagne. De ligging is ideaal om de Champagnestreek te verkennen: te midden van de wijndorpen aan de Route Touristique du Champagne. De keuken geniet een goede faam!

Best Western De La Poste Troyes

Bezoek ook het zuiden van de Champagnestreek en verblijf in het Best Western De La Poste, een voormalig postkantoor. Schitterend hotel in het historisch hart van Troyes, vlak bij de voetgangerszone en het toeristisch centrum. Het gebouw heeft een prachtige inrichting waarbij het thema 'paard' centraal staat.

Royal Champagne Hotel & Spa

Een van de mooiste hotels in Frankrijk, gevestigd in een voormalig koetshuis uit de 19e eeuw in Champillon. Het hotel wordt omgeven door de wijngaarden van Champagne en Reims ligt op circa 20 minuten. Met grote spa, bar met panoramisch dakterras en twee restaurants waarvan 1 met een Michelin-ster.

Meer hotels en accommodaties in de Champagne

Booking.com

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!