Wijnreizen Champagne

Langs de bruisende wijngaarden van La Champagne

In de Champagne kan je de bekende champagnehuizen bezoeken zoals die van Mumm en Taittinger in Reims of Moët & Chandon en Mercier in Epernay maar vergeet zeker niet de minder bekende wijnhuizen. De wijnmakers verwelkomen u graag in hun kelders voor een persoonlijke tour. Maak zo kennis met hun ambacht!


Bezoek ook Riceys, met 870 hectaren het grootste champagnegebied. Het is ook de enige in Frankrijk met drie AOC-keurmerken; een voor de Champagne, een voor de rode wijn Coteaux Champenois en de laatste voor de beroemde Rosé des Riceys. Door zijn zeldzaamheid en zijn specifieke karakter behoort hij tot de beste rosé van Frankrijk.


Reims en Epernay zijn de bekendste steden maar ook Troyes en Langres in het zuiden van de Champagnestreek zijn zeker een bezoek waard. Zo heeft de middeleeuwse stad Troyes een rijk historisch erfgoed. Het oude centrum is een schilderachtige aaneenschakeling van geplaveide steegjes en straten met prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen. Vestingstad Langres behoort tot de 50 mooiste steden van Frankrijk. De stad is ook een Ville ‘d Art en d’Histoire met om elke hoek en in elk steegje een stukje historie. 


Op deze pagina hotels en tours bij champagnehuizen die u online kunt reserveren. Ook is er een culinaire rondreis met verblijf in 2 charmehotels. Neem contact op voor meer info.

Champagne en ...

Tussen 22.000 hectare aan wijngaarden ligt Epernay, hoofdstad van de Champagne. Nergens anders kunt u dan ook zoveel ontdekken over de magie van de champagne. Bezoek de honderden kilometer aan kelders van de champagnehuizen aan de Avenue de Champagne.
Reims ademt cultuur en historie. Ontdek al wandelend de prachtige gebouwen waarvan een groot aantal een Unesco Werelderfgoed is.
Het oude centrum van Troyes is een schilderachtige aaneenschakeling van geplaveide steegjes en straten met prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen.
En drink Champagne op een bijzondere locatie ... hoog in de bomen!

WineBreaks in de Champagne

Rondreis Champagne

6-daagse rondreis door de Champagne

Ontdek de Champagne met een verblijf in 2 hotels aan de Champagneroute. Deze rondreis is inclusief

  • 2 overnachtingen  met ontbijt in Le Moulin Babet 
  • 1 x 3-gangen keuzemenu
  • 3 overnachtingen met ontbijt in  Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne
  • 1 x 4-gangendiner
  • 1 x gastronomisch 5-gangendiner
  • fles champagne per kamer bij check-out
  • bezoek aan een champagnekelder met proeverij
  • tips en informatie

Vanaf € 519 p.p. Neem contact op voor een voorstel.

Via Reims naar Le Moulin Babet

Vertrek in de ochtend naar Reims om deze mooie stad met Unesco werelderfgoed te bezoeken om vervolgens te rijden naar Le Moulin Babet (circa 45 km). Dit idyllisch gelegen hotel is rustig gelegen en gevestigd in een gerenoveerde watermolen. U verblijft hier 2 nachten. Het staat bekend om de goede keuken waar de eigenaar de scepter zwaait. Het restaurant wordt o.m. aanbevolen in de gidsen Michelin en Bottin Gourmand en kreeg ook al het label Fait Maison. Op eerste of tweede avond een 3-gangen keuzemenu. (beide avonden mogelijk met toeslag)

Hostellerie du Mont Aimé

De derde dag richting  het wijndorpje Bergères Les Vertus ten westen van Châlons-en-Champagne. Eventueel via het Champagnehuis Pannier met de middeleeuwse kelders. 

In Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne verblijf je 2 nachten. De ligging is ideaal om de Champagnestreek te verkennen: te midden van de wijndorpen aan de champagneroute. De keuken geniet een goede faam! Verblijf is inclusief  4-gangendiner en een gastronomisch 5-gangendiner plus een bezoek met proeverij aan een champagnehuis in de omgeving. 

Uitbreiding mogelijk met Reims, Troyes of ?

Langer verblijven in deze mooie streek? Deze rondreis is uit te breiden met een verblijf in Reims of Troyes in het zuiden. Of wellicht een andere streek? Neem contact op voor een voorstel.

Le Moulin Babet is gesloten op maandag t/m woensdag. De route is dan in omgekeerde volgorde.

Hostellerie du Mont Aimé & Dames de Champagne

Ontdek de Champagne vanuit dit charmante 4*-hotel in het wijndorpje Bergères Les Vertus ten westen van Châlons-en-Champagne. De ligging is ideaal om de Champagnestreek te verkennen: te midden van de wijndorpen aan de Route Touristique du Champagne. De keuken geniet een goede faam!

Best Western De La Poste Troyes

Bezoek ook het zuiden van de Champagnestreek en verblijf in het Best Western De La Poste, een voormalig postkantoor. Schitterend hotel in het historisch hart van Troyes, vlak bij de voetgangerszone en het toeristisch centrum. Het gebouw heeft een prachtige inrichting waarbij het thema 'paard' centraal staat.

Royal Champagne Hotel & Spa

Een van de mooiste hotels in Frankrijk, gevestigd in een voormalig koetshuis uit de 19e eeuw in Champillon. Het hotel wordt omgeven door de wijngaarden van Champagne en Reims ligt op circa 20 minuten. Met grote spa, bar met panoramisch dakterras en twee restaurants waarvan 1 met een Michelin-ster.

Bezoek de champagnehuizen in de Champagne

Maison Ruinart

Reims

Breng een bezoek aan dit mooie champagnehuis  met wijnkelders uit 1729 die zelfs Unesco Werelderfgoed zijn.

Vanaf € 75 p.p.

Moët & Chandon

Epernay

Is Moët je favoriete champagnehuis? Breng dan een bezoek aan hun kelders in Epernay. Diverse tours

vanaf € 60 p.p.

Champagne Alfred Gratien

Een mooi champagnehuis buiten Epernay met hun wijnkelders 18 meter ondergronds. Ook Champagne & Cheese workshop.

Vanaf € 20 p.p.

Meer champagnehuizen

Bezoek een van de champagnehuizen in Reims Epernay of daarbuiten. Bezoek ook zeker een van de minder bekende en laat je verrassen!

Meer hotels en accommodaties in de Champagne

Booking.com