Wijnreizen Elzas

Elzas en de beroemde Route des Vins d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen in het noorden van Frankrijk liggen de pittoreske wijnbouwdorpjes van de Elzas. De beroemde Route des Vins d'Alsace slingert van noord naar zuid langs de rijkdommen van deze streek. De route loopt van Marlenheim naar Thann en gaat langs mooie dorpen zoals Barr, een schilderachtig stadje aan de voet van de Mont Sainte-Odile en Mittelbergheim, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk.


Vanuit de dorpen lopen vaak wijnpaden die door de wijngaarden kronkelen.  Verblijf in een van de hotels aan de wijnroute en ontdek zo deze mooie wijnregio. Er zijn ook wandel-en fietsreizen inclusief bagagevervoer en proeverijen.


Vanaf eind november zijn er niet alleen in Straatsburg en Colmar maar ook in de wijndorpen kerstmarkten. Breng een bezoek aan de Elzas in deze periode en koop wijn en crémant in voor Kerst en Oud & Nieuw!

Wijn en ...

Aan de wijnroute ligt Colmar, de gezellige wijnhoofdstad van de Alsace met schilderachtige oude wijken zoals Petite Venise, vele vakwerkhuizen, een overdekte markt, grachten en bloemen. Zeker een bezoek waard! 

Bezoek ook Straatsburg met 135 historische gebouwen en de pittoreske wijk La Petite France met levendige steegjes en mooie houten vakwerkhuizen. Zowel de historische binnenstad als de Cathédrale Notre-Dame staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoek een van de vele wijnfeesten, vooral rondom het oogstseizoen!

Hotel A la Cour d'Alsace 

Obernai

In het pittoreske Obernai aan de wijnroute ligt dit prestigieuze hotel**** op een domein uit de 17de eeuw met diverse paviljoenen rond een mooie binnenplaats.  Met gerenommeerde keuken en spa met overdekt zwembad, sauna en stoombad. Ook arrangement met diners, neem hiervoor contact op!

Wandelen of fietsen door de Elzas

Door de wijngaarden wandelen of fietsen, vanuit een standplaats of langs diverse dorpen? 

Wij bieden verschillende mogelijkheden zoals een 4-daags Bacchus of 5-daags Gourmet wandelarrangement door het Kaysersberg-dal inclusief bagagevervoer en diverse proeverijen.

Fietsreizen zijn er vanaf 5 dagen of langer. 

Wijn & Wellness in

de Elzas

Steeds meer hotels in de Elzas dat vooral bekend is om zijn wijnroute, breiden uit met wellnessfaciliteiten.


Verblijf in een van de wellnesshotels en verken deze leuke wijnstreek door het volgen van de wijnroute. 

Booking.com