arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Elzas

Elzas en de beroemde Route des Vins d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen in het noorden van Frankrijk liggen de pittoreske wijnbouwdorpjes van de Elzas. De beroemde Route des Vins d'Alsace slingert van noord naar zuid langs de rijkdommen van deze streek. De route loopt van Marlenheim naar Thann en gaat langs mooie dorpen zoals Barr, een schilderachtig stadje aan de voet van de Mont Sainte-Odile en Mittelbergheim, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk.


Vanuit de dorpen lopen vaak wijnpaden die door de wijngaarden kronkelen.  Verblijf in een van de hotels aan de wijnroute en ontdek zo deze mooie wijnregio. Er zijn ook wandel-en fietsreizen inclusief bagagevervoer en proeverijen.


Vanaf eind november zijn er niet alleen in Straatsburg en Colmar maar ook in de wijndorpen kerstmarkten. Breng een bezoek aan de Elzas in deze periode en koop wijn en crémant in voor Kerst en Oud & Nieuw! Neem contact op voor een voorstel op maat!

Wijn en ...

Aan de wijnroute ligt Colmar, de gezellige wijnhoofdstad van de Alsace met schilderachtige oude wijken zoals Petite Venise, vele vakwerkhuizen, een overdekte markt, grachten en bloemen. Zeker een bezoek waard! 

Bezoek ook Straatsburg met 135 historische gebouwen en de pittoreske wijk La Petite France met levendige steegjes en mooie houten vakwerkhuizen. Zowel de historische binnenstad als de Cathédrale Notre-Dame staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bezoek een van de vele wijnfeesten, vooral rondom het oogstseizoen!

Obernai, fietsen & wandelen, combi met Vogezen?

A la Cour d'Alsace - Obernai

In het pittoreske Obernai aan de wijnroute ligt dit prestigieuze hotel**** op een domein uit de 17de eeuw met diverse paviljoenen rond een mooie binnenplaats.  Met gerenommeerde keuken en spa met overdekt zwembad, sauna en stoombad.

3-daags arrangement

Dit arrangement is inclusief

- 2 overnachtingen met ontbijtbuffet

- 1x 3-gangen streekdiner met 1 glas wijn per gang en water

- 1x gastronomisch 4-gangen diner (excl. dranken)

- gratis toegang tot de spa

Vanaf € 305 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!


Ook andere arrangementen in andere hotels. 

Wandelen door de wijngaarden met proeverijen

Door de wijngaarden wandelen of fietsen, vanuit een standplaats of langs diverse dorpen? 

Wij bieden verschillende mogelijkheden zoals een 4-daags Bacchus of 5-daags Gourmet wandelarrangement door het Kaysersberg-dal inclusief bagagevervoer en diverse proeverijen.


Fietsreizen zijn er vanaf 5 dagen of langer. 

Gourmet of Bacchus wandeling

Het 4-daagse Bacchus arrangement is inclusief

- 3 overnachtingen met ontbijt

- 1x picknick en 1x lunch in lokaal restaurant

- 2x wijnproeverij of alternatief (bezoek destilleerderij of wijnmuseum)

- routebeschrijving en bagagevervoer tussen hotels

Vanaf € 350 p.p. Ook 5-daags Gourmet-arrangement, vanaf € 511 p.p.

Neem contact op voor aanvullende informatie en beschikbaarheid! 

Elzas combineren met de Vogezen?

Verblijf 4 nachten in Le Petite Pierre in het nationaal park van de Noordelijke Vogezen en vervolgens 3 nachten aan de wijnroute in een hotel dat omringd wordt door wijngaarden.

8-daags arrangement op basis van logies en ontbijt.

Vanaf € 259 p.p.

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!


Hebben het erg naar ons zin gehad in de Elzas. Uitstekend hotel waarbij iedereen zijn best deed om het verblijf veilig te laten verlopen. Kamers werden om die reden om de dag schoon gemaakt, geen enkel probleem. In de tuin staat een grote tent waaronder je s'avonds heerlijk kunt dineren. Uitstekende keuken; we hebben er zelfs nog een derde keer gegeten.

C. Gijsbers - augustus 2020

Topweek in de Elzas!


Samen met mijn vader naar de Elzas was het plan, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Zoveel hotels en wijnhuizen op het internet te vinden. Welke kies je? Per ongeluk kwam ik op de site van WineBreaks. Zij luisterde naar mijn wensen en heeft voor ons het perfecte hotel geboekt en geweldige suggesties gedaan voor wijnhuizen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is een fantastische week geweest! Dank je wel Yvonne voor je goede zorgen en persoonlijke benadering. 


Tuurlijk kan ik alles zelf doen via het internet, maar mijn volgende reis boek ik gewoon weer bij jou!

Dan weet ik zeker dat alles top geregeld is en precies aansluit bij mijn wensen.

Leonie - Voorschoten, september 2019