Culinaire wijnreizen voor groepen naar Italië

Voor (kleine) groepen kunnen we een mooie reis samenstellen naar Piemonte. Het is samen met Toscane het belangrijkste wijngebied van Italië.

Piemonte betekent letterlijk 'aan de voet van de berg' en toepasselijk. De regio wordt omringd door de de Alpen en is bekend om de grote wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Krachtige rode wijnen die je soms lang kunt bewaren. 

De belangrijkste wijnen van Piemonte komen uit Le Langhe. Deze heuvelachtige streek ligt in het zuiden van Piemonte.

Een bezoek aan deze stad is goed te combineren met een bezoek aan Turijn. Deze  elegante stad vol barokke architectuur, weidse piazza’s en interessante musea is ook bekend als de stad van voetbalclub Juventus én de familie Agnelli, oprichters van automerk Fiat.

Neem contact op voor een voorstel voor deze of een andere wijnregio!

Ontdek de wijnen van de Langhe in Piemonte

Een mogelijk programma naar deze wijnregio is:


Dag 1 - bezoek aan Turijn met o.a. het bekende automuseum

Na aankomst een transfer naar de stad Turijn voor een heerlijke lunch gevolgd door een wandeling door de stad of een bezoek aan het bekende automuseum met o.a. de eerste Italiaanse auto's.

Vervolgens transfer naar de Langhe voordiner en overnachting.


Dag 2 -  Vespa tour door Barolo met bezoek aan wijnhuis en 

Deze dag wordt de mooie streek verkend op een Vespa (of bus) met o.a. een stop aan een wijnhuis het wijnmuseum en Grinzane Cavour Kasteel, Unesco Werelderfgoed. Afhankelijk van de voorkeur vullen we het programma in.


Dag 3 - Kookworkshop of Truffel-workshop

In de ochtend een kookworkshop met lunch of een Truffel experience inclusief lunch met zwarte truffel. De ervaring wordt hierbij gesimuleerd om ervoor te zorgen dat de jacht, de reacties en het gedrag en begrip van de hond met de “Trifolau” kunnen worden waargenomen met de vondst van ten minste één truffel.

Na de lunch bezoek aan grappa-distilleerderij met proeverij.


Dag 4 - Vertrek of verlenging

Afhankelijk van de vertrektijd vullen we het programma voor deze dag in.

Wij kunnen het gehele programma verzorgen. Van het regelen van accommodaties en vervoer tot het organiseren van boottochten, lunches, diners en natuurlijk het bezoek aan gerenommeerde wijnhuizen.


Samen met u stellen we in overleg een op maat gemaakt programma samen voor een onvergetelijke culinaire wijnreis. Een en ander is afhankelijk van de groepsgrootte. 

Ook deze mooie regio ontdekken?

Neem contact op voor een voorstel!


CONTACT