Wijn- en culinaire reizen naar Kroatië

Kroatië voor wijn, gastronomie en cultuur

De keuken in Kroatië is gevarieerd en beïnvloed door verschillende landen. In het binnenland zijn duidelijk de Oerslavische tijden te herkennen en recente contacten met de keuken uit Hongarije, Wenen en Turkije. Op de kaart staan voornamelijk vleesgerechten maar ook zoetwatervis.


Aan de kust is de invloed van de mediterrane, Italiaanse en Franse keuken herkenbaar. Met heerlijke zeevruchtenspecialiteiten die op verschillende manieren worden bereid. Drink hierbij een van de heerlijke Kroatische wijnen zoals de Malvazija, Dingač en sluit af met de bekende likeur Maraschino.


Dalmatië en haar eilanden is een bijzonder wijngebied van Europa. Op de steile zuidhellingen vind je kleine wijngaarden waar ook inheemse druivensoorten zijn aangeplant zoals plavac mali en posip. De Zinfandel die nu groot is in Californië, vindt in dit land zijn oorsprong.


Onderstaand een aantal voorbeeldreizen.

Wijn en ...

Een spectaculaire kust met een lengte van bijna 6000 kilometer en maar liefst 1244 eilanden. Op diverse eilanden zoals Hvar is ook wijnbouw.

Bekende steden zoals Zagreb, Opatija, Zadar, Split en Dubrovnik. Steden met historische centra waar je in de steegjes kunt ronddwalen om al het pracht te bewonderen.

Unesco werelderfgoeden zoals het paleis van Diocletianus in Split, het oude centrum van Dubrovnik, Trogir en nationaal park Plitvice.

Prachtige natuurparken, in het binnenland en aan de kust zoals het nationaal park Brijuni in Istrië en nationaal park Krka ten natuuroosten van Sibenik.

WineBreaks in Kroatië

Wijn- en culinaire rondreis door het Kroatische landschap

Ontdek de verschillende wijnregio's en het gevarieerde landschap tijdens een 11-daagse individuele rondreis. Deze reis begint in Zagreb waar de eerste 2 wijnregio's worden bezocht. Vervolgens naar Istrië waar verschillende wijnboeren rondom Rovinj worden bezocht. De rit langs de Dalmatische kust naar Zadar is prachtig en onze tip is om een detour te maken naar nationaal park Plitvice meren. In Zadar staat een heerlijk diner met wijnproeverij op je te wachten.

De volgende overnachting is in Split maar niet voordat je bijzondere wijnboeren hebt bezocht, geluncht hebt met regionale specialiteiten van o.a. het eiland Pag en nationaal park Krk en Sibenik hebt bezocht.

Vanuit Split bezoek je de eilanden Hvar en Brac en als laatste wijnregio wordt Peljesac bezocht. Dit schiereiland is de beroemdste wijnstreek van Kroatië en een walhalla voor liefhebbers van oesters en rode wijn. Deze reis eindigt in Dubrovnik en is een voorbeeld.

Neem contact op voor meer informatie of een voorstel op maat.

Wijn- en culinaire cruises

Met de lange kustlijn en de vele eilanden is een cruise een geweldige manier om Kroatië te verkennen. Deze cruises zijn met kleine schepen waardoor het mogelijk is om in kleine havens aan te leggen. Onderweg zijn er zwemstops in de baaien en er zijn ook speciale wijn- en culinaire cruises. Of met een groep een eigen schip afhuren?  

Bijzondere accommodaties

Kroatië heeft prachtige accommodaties. Van fantastische 4- en 5 sterren hotels, villa's tot een van de vele vuurtorens aan de kust.

 

Combineer met Slovenië of Montenegro

Een reis naar Kroatië kan gecombineerd worden met de buurlanden Slovenië of Montenegro.

Voorstel ontvangen?

Een paar dagen of langer op WineBreak? Maak bijvoorbeeld een rondreis en combineer meerdere regio's.

Neem contact op voor een voorstel!

Voor zowel individuele reizigers als kleine groepen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.