WineBreaks in Nederland

Steeds meer Nederlandse wijn

Door de klimaatverandering wordt er steeds meer en betere wijn geproduceerd in Nederland. Zo worden de wijnen van de Zeeuwse Wijnhoeve De Kleine Schorre geschonken in de business class van de KLM.


Belangrijke wijnregio's zijn Twente en Zuid-Limburg maar je vindt wijngaarden in heel Nederland. In de Betuwe, Beemster maar ook in Zeeland en Friesland. De meest noordelijke wijngaard is de Frysling, in 2018 verkozen tot beste wijngaard van Nederland.


Er worden niet alleen witte, rosé en rode wijnen geproduceerd maar ook bruisende wijnen zoals de Frysling Brûswyn.


Ontdek Nederland tijdens een paar dagen weg en verblijf in een van de wijnhotels. 

Wijn en ...

Fietsen langs de wijngaarden in de Achterhoek. Er zijn maar verschillende routes uitgezet. Maak een keuze uit deze karakteristieke wijnfietsroutes om de Achterhoek en haar wijnen te ontdekken!

Ook in Zuid-Limburg is er een fietsroute door de wijngaarden met als startpunt Vijlen maar je kan hem ook doen vanaf Domein Holset (zie verder op deze pagina).

De Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek worden in 2022 gehouden op 24 en 25 september.

Wijn & Culinair in Nederland

Dormio Wijnhotel Valkenburg

Dit hotel ademt wijn! De 44 hotelkamers en -appartementen hebben elk de signatuur van een wijnproducent. Je vindt hier ook Het Wijnrestaurant, De Wijnbar en De Wijnshowroom. Er is keuze uit 170 wijnen en de keuken biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en  gastronomische menu’s. Bij het boeken van kamer ook extra's als diner en wijnarrangement.

3- of 4 dagen Bed & Wijn

Verblijf in een luxe suite midden in de natuur bij de Kasteelhoeve in het Reestdal (Overijssel). Verken de omgeving per fiets of te voet. Op slechts een paar meter van je suite vind je het sfeervolle proeflokaal van de Kasteelhoeve voor een wijnproeverij van diverse wijnen.

Vanaf € 125 p.p.  incl. 2 of 3 overnachtingen met ontbijt en wijnproeverij.

Domein Holset in Zuid-Limburg

Vlakbij Vaals ligt deze 19e eeuwse boerderij met eigen wijngaard. Hier worden mousserende wijnen gemaakt.

Boek tijdens je verblijf een tour met proeverij! Je ontdekt dan alles over deze goddelijke drank en dit wijnhuis. 

In de prachtige omgeving kan je heerlijk fietsen (ook de wijnfietsroute) of wandelen en Maastricht ligt op 23 kilometer.

Overnachten in een wijnvat

In Stavoren, een voormalige Hanzestad en een van de Friese elfsteden, ligt Hotel De Vrouwe van Stavoren op een paar minuten van het IJsselmeer. Je kan hier verblijven in een van de grote wijnvaten! Ook wijnvat met sauna.Ook fietsverhuur en in Friesland zijn ook diverse wijnboeren. Wijngaard de Frysling was in 2018 zelfs de beste van Nederland! 

Fietsen rondom wijndorp Groesbeek

Maak een fietstocht rondom het wijndorp Groesbeek. Hier vindt traditiegetrouw in september (in 2023 23/24 sep) ook altijd de Nederlandse wijnfeesten plaats. De Groesbeekse wijnboeren hebben een fietsroute uitgezet langs hun bedrijven. De route is 30 kilometer lange en je kan deze hier downloaden!

Culinaire

fietsarrangementen

Wil je een fietstocht maken door het Nederlands landschap én lekker eten? Boek een culinaire fietsvakantie, van Friesland tot Limburg!

Na het fietsen is het tijd voor ontspannen met een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand of Michelinster.

Culinaire

hotelarrangementen

Lekker eten in een Michelinster-restaurant en daarna overnachten? Bekijk de mogelijkheden in Twente zoals bij De Bloemenbeek of Boetiekhotel 't Lansink. Hier kan je ook een diner boeken in een rijdende stoomtrein. Verder ook in Blokzijl, Monnickendam of bij Hotel Restaurant De Nederlanden aan de Vecht.

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Neem contact op!