Wijnreizen Duitsland - Romantische Rijn

Romantische Rijn

De Mittelrhein of Romantische Rijn is het deel van de Rijn tussen de Bonn en Bingen. Door het microklimaat wordt hier al meer dan 2000 jaar wijn geproduceerd. De Rijn heeft hier zijn loop uitgeschuurd in het gesteente en een steile, smalle vallei is het resultaat. Met mooie wijndorpen, de steile wijngaarden, de burchten en  kasteelruïnes doet dit deel van de Rijn de naam Romantische Rijn eer aan. Sinds 2002 is het Unesco Werelderfgoed.


Riesling is de meest verbouwde druif en bekende wijndorpen zijn o.a. Königswinter, Remagen, Koblenz, Boppard en Bacharach.


Tip: Combineer de Romantische Rijn met de Moezel of Rheingau!

Wijn en ...

De legendarische rots Loreley verrijst bij St. Goarshausen in de omgeving van Koblenz. In het bezoekerscentrum wordt uitgebreid stil gestaan bij deze mythe van deze waternimf.

De Rheinsteig en Rheinburgenweg zijn prachtige wandelroutes langs de rechteroever en linkeroever. Geniet tijdens het wandelen van het prachtige landschap met uitzichtspunten, kastelen en burchten.

Naast de wijnfeesten is er een speciaal evenement: Rhein im Flammen. Met groots vuurwerk dat je kan bewonderen vanaf de oever of schip vanaf mei tot september in de wijndorpen aan de Rijn.

WineBreaks langs de Romantische Rijn

Hotel Schloss Rheinfels

Dit 4-sterren hotel met wellness en terras met uitzicht op de Rijn is onderdeel van de imposante Burcht Rheinfels tegenover de Loreley. Deze mooie kasteelruïne bevindt zich aan de oever van de Rijn nabij het stadje Sankt Goar. Arrangementen vanaf € 314 p.p.

Hotel Rheinlust Boppard

 Boppard met historisch centrum ligt aan de grootste bocht in de Rijn tussen Koblenz en Mainz. Hier is  de grootste wijngaard van de Mittelrhein, de Bopparder Hamm. Verblijf hier in Hotel Rheinlust aan de Rijnpromenade. Arrangementen vanaf € 119 p.p.

Verblijven in een burcht?

Burghotel auf Schönburg is gevestigd in een historisch kasteel en biedt een gastronomische keuken en romantische kamers met een prachtig uitzicht op het middeleeuwse stadje Oberwesel en het Rijndal. Voor een romantisch verblijf!

Arrangementen vanaf € 295 p.p.

Meer hotels en accommodaties in Mittelrhein

  Booking.com