Culinaire wijnreizen voor groepen naar Spanje

culinair Girona en de wijnen van Empordà

meer info

Bilbao & Rioja

meer info

Ontdek de wereld van Spaanse wijnen, waar passie voor het ambacht samensmelt met eeuwenoude tradities. Verken de diversiteit en rijke smaken van Spaanse wijnregio's zoals die in Catalonië, Ribera del Duero, Rioja en Andalusië.


Onderstaand een tweetal voorbeelden. Neem contact op voor een voorstel voor deze of een andere wijnregio!

Ontdek culinair Girona en de wijnen van de  Empordà

Tijdens deze reis draait het niet alleen om lekker eten en drinken. Zo mag een bezoek aan het Dalí Museum niet ontbreken. Deze kunstenaar vond zijn inspiratie in de Empordà-regio, Alt Empordà en Baix Empordà, langs de kust van de Costa Brava. Ontdek de betoverende kustlijn met indrukwekkende baaien tijdens een wandeling en een ontspannende boottocht.


Een mogelijk programma is:

Dag 1 - wijnhuis Baix Empordà, Middeleeuws Pals en culinair Girona 

Na aankomst is het eerste bezoek aan een wijngoed voor een rondleiding met proeverij in Baix Empordà vlakbij het Middeleeuwse stadje Pals, dat ook bekend staat om de rijst. Rijst staat dan ook zeker op het menu in een van de restaurants voor een heerlijke lunch. Vervolgens naar de culinaire hoofdstad Girona voor een diner of culinaire verkenningstocht door het historisch centrum.

Overnachting in Girona.


Dag 2 - museum van Dali, wijnhuis Alt Empordà en de Costa Brava

De eerste stop deze dag is Figueres met het overweldigende museum van Dalí. Deze excentrieke kunstenaar komt uit Figueres en creëerde  daar het grootste surrealistische kunstwerk ter wereld: het Dalí Museum. 

Na dit indrukwekkende  bezoek naar een wijngoed in de Alt Empordà voor een rondleiding en lunch met begeleidende wijnen. Daarna reizen we  richting de Costa Brava naar  Palamós, bekend om de garnalen, voor een boottrip van Palamós naar Platja de Castell met een proeverij van cava en garnalen.

Overnachting aan de Costa Brava, bijvoorbeeld in Calella de Palafrugell.


Dag 3 - wandeling langs de kust, wijnhuis en lunch

In de ochtend staat een wandeling met een gids op het programma langst de prachtige kust van de Costa Brava. Afhankelijk van de lengte van de wandeling is er een bezoek aan een wijnhuis voor of na de lunch aan de kust.

Naargelang het aantal dagen is er 's avonds vertrek of kunnen we het programma uitbreiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Barcelona of een langer verblijf in Girona of Costa Brava.

Wij kunnen het gehele programma verzorgen. Van het regelen van accommodaties en vervoer tot het organiseren van boottochten, lunches, diners en natuurlijk het bezoek aan gerenommeerde wijnhuizen.


Samen met u stellen we in overleg een op maat gemaakt programma samen voor een onvergetelijke culinaire wijnreis.


Ook mogelijkheden voor reizen in de andere wijnregio's van Catalonië zoals Penedès, bekend van de cava, en Priorat, beroemd om zijn krachtige wijnen!

Ook deze mooie regio ontdekken?

Neem contact op voor een voorstel!


CONTACT

Culinair Baskenland en de wijnen van Rioja

Bilbao is een perfecte bestemming voor een stedentrip met gastronomie en wijn. Breng een bezoek aan het Guggenheim, de oude stad met de overdekte markt en vele barretjes. Het is ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Deze wijnstreek ligt op circa een uur rijden van Bilbao.

 

Een mogelijk programma is:

Dag 1 - aankomst in Bilbao

Na aankomst inchecken bij het hotel en daarna een stadstour door de stad met o.a. een bezoek aan het Guggenheim. 

In de avond een Pinxto tour met een gids die je in verschillende bar deze bekende Baskische versie van tapas te proeven. 


Dag 2 - de kust met Txakoli

In Baskenland ligt een van de kleinste wijnregio's van Spanje. Hier worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. De Txakoli wordt geproduceerd aan de kustlijn van Baskenland en in de regio Getaria en Alava. Aangezien de export klein is, moet je hier wel heen om deze wijn te proeven. 

Deze dag wordt de kust bezocht met o.a. het Txakoli-museum, Txakoli-wijnmakerij met een proeverij en heerlijke lunch. Op de terugweg mogelijkheid voor een stop bij de hangende brug bij Bilbao (UNESCO werelderfgoed)


Dag 3 - de wijnen van Rioja

Deze dag wordt de wijnregio van Rioja bezocht met de steden Laguardia en Haro. In overleg maken we een programma met bezoeken aan een van deze steden en bodega's om de mooie wijnen te ontdekken. 


Dag 4 - vertrek of naar San Sebastian

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek vullen we het programma voor deze dag in.

Voor degenen die meer de tijd hebben is een bezoek aan San Sebastian een aanrader met de oude stad en het beroemde strand. Het is ook een culinair walhalla.

Onderweg naar San Sebastian kan er een stop zijn bij een kaasboerderij voor een rondleiding en proeverij of een sideria.

Wij kunnen het gehele programma verzorgen. Van het regelen van accommodaties en vervoer tot het organiseren van boottochten, lunches, diners en natuurlijk het bezoek aan gerenommeerde wijnhuizen.


Samen met u stellen we in overleg een op maat gemaakt programma samen voor een onvergetelijke culinaire wijnreis.

Ook deze mooie regio ontdekken?

Neem contact op voor een voorstel!


CONTACT