arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Catalonië - Empordà & Girona

Ontdek de Empordà vanuit een mooi charming hotel gelegen tussen de Pyreneeën en de kust van de Costa Brava. 

Bezoek twee van de mooiste wineries en maak uitstapjes naar bijvoorbeeld Cadaques of Figueres met het museum van Dalí. Maar vooral ontspan en geniet van de heerlijke wijnen en gastronomie!

Wine & Charme - 4 of 5 dagen Empordà & Girona

Dag 1 - aankomst Hotel El Molí in Pont de Molins

Pont de Molins is een klein dorp in de Empordà tussen de Pyreneeën en de Middelandse Zee. In de avond een 4-gangendiner. Hotel El Molí is een charming hotel met buitenzwembad dat gevestigd is in een gerestaureerde molen uit de 17e eeuw.

Geniet van het heerlijke diner in het uitstekende restaurant waar gewerkt wordt met lokale producten. Dinsdag en woensdag is het restaurant gesloten.

Dag 2 - bezoek met wijnproeverij bij La Vinyeta

La Vinyeta is een prachtige winery dat een jong bevlogen echtpaar in 2002 is begonnen in het wijngebied van de Alt Empordà. Deze twee wijnmakers zijn begonnen met een aantal hectare wijngaarden en zijn na uitbreiding van het aantal wijngaarden hun eigen wijnen gaan produceren. Dat dit succesvol is, bewijst de verkiezing tot Winery of the Year 2018 door de vereniging van Catalaanse sommeliers. 

Een bijzonder bedrijf waar met respect voor de natuur waar niet alleen wijn wordt geproduceerd maar ook olijfolie, azijn, eieren, kaas en honing.

Dag 3 - bezoek met brunch & wine pairing bij bij Masia Serra Cellar

Masia Cellar is ook een familiebedrijf met een lange geschiedenis in wijn. In 1996 zijn zij hier gestart met de productie van wijn op de kleine Grenache-wijngaard die de grootvader in 1961 had geplant. Met veel passie en kennis van wijn is deze wijngaard uitgegroeid tot een van de belangrijkste Empordà wineries.

Na de tour proef je hun wijnen tijdens een heerlijke brunch met lokale producten.

Dag 4 - vertrek of verlenging

Figueres met het overweldigende museum van Dalí ligt op 10 autominuten van het hotel. Een bezoek aan het museum kunnen wij regelen.

Blijf nog een extra nacht of bezoek Figueres onderweg naar Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Girona en regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren in Girona is. In de avond kunnen we een food tour door de stad regelen om de Catalaanse keuken te ontdekken!

Verlenging in Girona of aan de kust

Nog een paar extra dagen in de Empordà verblijven? In Girona of in een  hotel aan de kust van de Costa Brava?

Het is  ook mogelijk de Empordà met de andere wijngebieden van Catalonië te combineren. Denk aan het gebied van de cava, de Penedès, en de Priorat.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

4-daags Wine & Charme arrangement vanaf € 375 p.p.

Deze reis is inclusief

- 3 overnachtingen in Hotel El Molí met ontbijt

- 3 x diner in het restaurant van het hotel

- bezoek La Vinyeta met wijnproeverij van 5 wijnen

- bezoek Masia Serra Cellar met brunch & wine pairing (5 wijnen)

Vanaf €  375 p.p. met verblijf in een 2-persoonskamer

Neem contact  op voor de mogelijkheden, ook voor een voorstel inclusief  vluchten en autohuur!