wijngaarden Zuid-Tirol

Wijnreizen voor 

individuele reizigers en groepen

Ontdek lokale wijnen en regionale specialiteiten!

Naar een wijnregio om daar de lokale wijnen en regionale specialiteiten te ontdekken? En verder heerlijk wandelen of fietsen tussen de wijngaarden en de wijndorpen en andere  bezienswaardigheden bekijken? Of combineren met een stadsbezoek of strand?

Wijnregio's zijn in het algemeen geen massa-toeristische bestemmingen maar de lokale maatregelen rondom Covid-19 zijn uiteraard wel van toepassing. Ik volg regelmatig online meetings en webinars over de situatie in het algemeen, in de landen maar ook speciaal rondom wijnreizen.  

In the spotlight ...

WineBreak naar Duitsland? Lekker dichtbij!

De meeste wijngebieden van Duitsland liggen op rijafstand. Denk aan de Romantische Rijn, Rheingau of de Moezel.

Of ontdek het minder bekende Nahedal of de Pfalz, het Toscane van Duitsland!

Rioja en Priorat voor de beste Spaanse wijnen

Deze twee wijnregio's zijn de enige DOCa-wijnregio's  van Spanje. Combineer een bezoek aan de Rioja met Baskenland, de Priorat met Barcelona of deze 2 wijnregio's ontdekken tijdens een rondreis?

Ontdek de wijnregio's van Catalonië

Velen kennen Catalonië van de kust en Barcelona maar er is zo veel meer te ontdekken. Denk aan de wijnstreek Empordà met Girona, de prachtige baaien van de Costa Brava en Figueres met Museo de Dali en nog zoveel meer!

Portugal ontdekken tijdens een rondreis

Maak een rondreis door de wijngebieden van Portugal! Fly-drives zijn er vanaf 7 dagen met diverse combinaties. Ook in combinatie met de Algarve, Lissabon en Porto.

Alentejo met de kurkeiken en mooie sterrenhemels

Een mooie regio in het midden van Portugal die je tijdens een rondreis kunt ontdekken of vanuit een plek. Ook in combinatie met Lissabon, de Douro of de Algarve.

Stedentrip Porto, riviercruise of fietsvakantie ...

Het noorden van Portugal heeft veel te bieden met de Douro, Porto en de Minho-wijnstreek, bekend van Vinho Verde. Ook speciale Fly-Drive inclusief korte riviercruise en treinrit.

Inspiratie voor je volgende wijnreis?

Vele bekroonde wijnen bij HEMA

HEMA heeft vele bekroonde wijnen maar ook die dat niet zijn, zijn een goede keuze met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De bekende wijnschrijver Harold Hamersma heeft een groot aantal wijnen van de HEMA bekroond. Maar liefst 54 van de 57 bekroonde wijnen.

Denk aan de Copa Sabia Cava die al vele jaren in de lijst staat, de wijnen van Neleman of de Vivunt Valpolicella Ripasso Superiore.

Neem een flesje mee als je bij de HEMA bent of net zo handig, bestel een doosje online!