Blog
Blog
07/03/2018

Niet meer met een mond vol tanden in Frans restaurant!

07/03/2018

Met de handige app Culinair Frans A-Z eten en drinken in Frankrijk hoef je niet meer met een mond vol tanden te staan in een Frans restaurant of supermarché. De app is nu beschikbaar voor iPhone èn Android. Na jarenlang topnoteringen in de App Store hitlijst eten en drinken, is de nieuwe versie er nu ook voor Android. Daarnaast is de prijs verlaagd, van € 3,49 naar nog maar € 2,99.

Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je ‘andouillettes’ bestelt? En heb je wel zin in ‘écrevisses’? En komt het wel uit om ‘poulet aux quarante gousses d’ail’ te eten, gezien je verdere afspraken? Deze zeer uitgebreide en vernieuwde app Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture is voor iPhone en Android-gebruikers die zich alleen plezierig willen laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

Met deze eten en drinken Frans A-Z app heb je altijd je F-N woordenboek bij de hand en geniet je nog meer van de Franse keuken. Wil je een tafeltje reserveren of wat bestellen, beluister dan de voorbeeldzinnen onder Restaurant, die je ook in het Frans kunt beluisteren (native speaker). Het overzichtje van wijnterminologie (maar liefst 500 woorden) is handig als je wijn proeft en je de ober (of sommelier) er iets over wilt vragen. Ook vind je 400 verschillende kaastermen, superfoods, detox drankjes, smoothies, kooktechnieken, keukenbenodigdheden, recepten terminologie, Franse ingrediënten en producten uit de supermarché, 100 cocktaildrankjes en 170 biertermen en veel over gezonde voeding. Ook handig als je vegetarisch, ergens allergisch voor bent of een dieet volgt.

Je hoeft de Culinair Frans A-Z app maar één keer te downloaden! Super handig: geen internet verbinding nodig.