Portugal

De wijnen en gastronomie in Portugal zijn net zo gevarieerd als het landschap

Van noord tot zuid kan je 14 wijnregio's in Portugal ontdekken. Van de Vinho Verde in de Minho, de portwijnen aan de Douro tot de karakteristieke wijnen in de Alentejo en het binnenland van de Algarve. En niet alleen op het vasteland van Portugal maar ook op Madeira en de Azoren.

In Portugal zijn meer dan 250 verschillende druivensoorten aangeplant. Voor witte, rosé en rode wijnen maar ook bruisend en versterkte wijnen zoals Port, Madeira, Moscatel en Carcavelos. Deze laatste is niet zo bekend en de kleinste DOC van Portugal.

Ontdek verschillende wijnregio's van noord tot zuid tijdens een rondreis, maak een stedentrip of verblijf in een van de wijnregio's. Onderstaand een aantal voorbeeldreizen en neem contact op voor een voorstel op maat!

Wine & Dine rondreis met de Douro, Alentejo en Lissabon

Deze rondreis begint in de mooie stad Porto en eindigt na een kleine week door het charmante binnenland in Lissabon.


De Douro-regio is een prachtige regio en het gebied van de Port. De manier om dit gebied te bewonderen is tijdens een boottochtje maar er is voldoende tijd om dit Unesco gebied te ontdekken met een wijnproeverij. Vervolgens rijd je  via het Serra da Estrela gebergte waar je verblijft op een uitgestrekt landgoed waar wijn, kaas en olijfolie geproduceerd worden. Tijdens je verblijf is er dan ook een wijn- en kaasproeverij.


Onderweg naar de Alentejo zijn leuke stops  de dorpjes  Marvao en Castelo de Vide. In Alentejo is er tijd om het oude centrum van Evora, beschermd werelderfgoed van UNESCO, te bezoeken maar ook marmerstadjes en de bodega's voor een wijnproeverij.


Vervolgens richting Lissabon voor de terugvlucht of blijf een paar dagen extra om deze stad en omgeving te ontdekken. 


Je verblijft in charmante  hotels en deze 7-daagse fly-drive gaat vooral om ontspanning, genieten en een bijzonder inkijkje in het lokale leven van alledag.

 

Wine & Dine

De rondreis is inclusief 

- boottochtje op de Douro van ruim 1 uur

- wijn- en kaasproeverij in hotel bij Serra da Estrella

- wijnproeverij in de Alentejo

- 3 diners met regionale ingrediënten

Plus ...

- Heenvlucht naar Porto, terugvlucht vanaf Lissabon

- 6 overnachtingen in kleinschalige charmante hotels o.b.v. logies/ontbijt

- Huurauto cat. BB (Opel Corsa of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis)

Vanaf € 1.094 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid en voorstel. Ook voor verlenging of andere wensen in het programma!

Meer (rond)reizen 

Naast bovenstaand voorbeeld zijn er meer mogelijkheden. Met verblijf in solares, pousadas of andere regio's.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

Bekijk ook de pagina's van Noord-Portugal en de Alentejo voor reizen in deze regio's.

Noord-Portugal met de Douro en Porto

De Alentejo, wijngaarden én kurkeiken

Bekijk ook deze video's!

arrow_drop_up arrow_drop_down