arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen naar Baskenland en la Rioja

Txakoli en Rioja wijnen met pinxtos

In Baskenland is een van de kleinste wijnregio's van Spanje. Hier worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. De Txakoli wordt geproduceerd aan de kustlijn van Baskenland en in de regio Getaria en Alava. Deze ligging en klimaat zorgt voor frisse wijnen die uitstekend passen bij vis en schelp- en schaaldieren.


Zoals bij vele kleine wijnregio's is de export vrijwel nihil. Een van de redenen om naar Baskenland af te reizen! Lees onze blog voor meer redenen ...


Op een uur rijden van Bilbao ligt een van de drie Rioja's: Rioja Alavesa. Ten westen van de wijnstad Logroño ligt Rioja Alta en ten oosten Rioja Baja. De druif in deze wijnregio is de rode Tempranillo maar je ook witte druivensoorten zijn aangeplant, voornamelijk Viura.


Samen met de Priorat in Catalonië is de Rioja de enige regio in Spanje die de hoogste Spaanse kwalificatie (DOQ/DOCa) dragen.


Onderstaand een aantal mogelijkheden. Vraag de uitgebreide informatie aan met stedentrips, hotelarrangementen en meer!

Wijn en ...

Wie Baskenland zegt, denkt direct aan het hoge aantal sterrenrestaurants en de pintxos. Deze tapas op een stokje zie je overal in de barretjes. Heerlijk bij een glas Txakoli of Rioja!
Bilbao en San Sebastian zijn bestemmingen voor foodies met San Sebastian als hoofdstad van de Pinxto en het hoogst aantal sterren-restaurants per inwoner. Beide steden zijn ook een bezoek waard door hun historische wijken zoals de oude wijk Casco Viejo en uiteraard het Guggenheim Museum in Bilbao.

In Baskenland vind je een van de oudste zoutfabrieken ter wereld, de zoutvallei van Añana. Na de rondleiding kan je een zoutproeverij doen!

De kust met vissersdorpjes zoals Getaria en het magisch eiland Gaztelugatxe, bekend van Game of Thrones. 

Wijn- en culinaire reizen naar Baskenland en Rioja

Stedentrip Bilbao

Maak een stedentrip naar Bilbao met het Guggenheim en de historische wijk met de overdekte markt en pintxos-barretjes. Ook mogelijk om vanuit de stad de omgeving zoals San Sébastian maar ook Rioja Alavesa tijdens een dagtrip te bezoeken. Vlakbij Bilbao ligt ook wijnhuis met als buren een 1- en 3* restaurant! 3-daagse stedentrip vanaf € 190 p.p.

Neem contact op voor een stedentrip op maat!

Rioja

In deze wijnstreek zijn vele wijnboeren die hier de mooiste wijnen produceren. Verblijf bij een wijnboer, in een hotel tussen de wijngaarden of in een van de stadjes. 

Diverse mogelijkheden zoals 2 nachten in een hotel in Laguardia of Logrono inclusief VIP Wine Tour met proeverij van 4 wijnen. Vanaf € 218 voor 2 personen. 

Of overnachten in het 5* Hotel Marqués de Riscal? 4-daags arrangement inclusief 2 proeverijen en 1 tasting menu vanaf € 899 p.p.

Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid.

4-daags Wine & Food arrangement in Rioja

Ontdek de Rioja vanuit het 4* Palacio Tondón in Briñas vlakbij Haro met de zogenaamde train station wineries. Het arrangement is inclusief
- 3 overnachtingen met ontbijt in 2-persoonskamer met zicht op de rivier
- Bezoek winery in Haro met wijnproeverij
- tocht in koets door de wijngaarden met proeverij van lokale producten
- lunch met drankjes in lokaal restaurant
- entree Dinastia Vivanco Museum of Culture Wine in Briones
Vanaf € 395 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!

Combineer met de Priorat

De Rioja is niet de enige DOCa-wijnregio van Spanje. Samen met Priorat in Catalonië zijn zij de enige twee. De afstand tussen beide wijnregio's is ongeveer 5 uur rijden. Wilt u langer blijven in het noorden van Spanje en beide regio's bezoeken?


Neem contact op voor een voorstel op maat!

Ook voor groepen en events

Baskenland met de Rioja Alavesa wijnstreek is een perfecte locatie om op reis te gaan met een groep of als incentive. De wijngaarden van Rioja Alavesa liggen op circa 110 km van Bilbao en wat is er mooier om tussen de druiven te vergaderen, lunchen, dineren. 

Ook speciale activiteiten, workshops en prachtige hotels om te verblijven. Neem contact op voor de mogelijkheden!