Wijnreizen naar la Rioja

Rioja, een van de DOCa's van Spanje

La Rioja bestaat uit drie verschillende wijnstreken: Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja. 

In alle streken is de Trempranillo de favoriete druif maar er worden ook witte wijnen geproduceerd. Voornamelijk van de Viura-druif.


Rioja Alavesa ligt op circa 1,5 uur rijden van Bilbao en concentreert zich rondom Laguardia. Een mooi historisch stadje met gezellige barretjes, restaurants en bodegas. Verblijf in dit stadje, in een van de wijndorpen of tussen de wijngaarden om de wijnhuizen te verkennen. Bekende en minder bekende waaronder met bijzondere architectuur zoals Marques de Riscal en Ysios. Een van de wijnhuizen heeft zeer bijzondere beschilderde cementen fermentatietanken!


Rondom wijnhoofdstad Haro vind je de wijngaarden van Rioja Alta met bekende namen als Cvne en Marqués de Cacerés. Ten zuidoosten van de Rioja-hoofdstad Logroño ligt Rioja Baja of Oriental. Hier is de invloed van de Middellandse Zee het sterkst met droge en warme zomers. De belangrijkste stad is Calahorra, een van de oudste Spaanse steden met kathedraal en meerdere monumenten.

Wijn en ...

Rondom het treinstation van Haro zijn zeven wijnhuizen en deze 'train wineries' organiseren elke 2 jaar een special tasting rondom het treinstation.

De dichtstbijzijnde luchthaven voor een bezoek aan de Rioja is Bilbao. Rioja Alavesa ligt in Baskenland en tijdens een rondreis kan je zowel Baskenland als de Rioja goed combineren. De diversiteit aan landschappen, de historische stadjes, natuurschoon en uiteraard de gastronomie en wijn maken dit tot een zeer smakelijke rondreis.

Wil je de twee DOCa's van Spanje combineren? De Priorat ligt op circa 5 uur rijden en onderweg zijn er altijd wel bodegas of andere bezienswaardigheden.

WineBreaks in Rioja

Rondreizen door

Rioja (en Priorat?)

Rondreizen door het mooie landschap van Rioja met de vele wijnhuizen en mooie dorpen? Of de 2 Spaanse DOCa's Rioja en Priorat  combineren?

De Priorat ligt op circa 5/6 uur rijden.

Combinatie met Bilbao en Baskenland

Rioja ligt op circa 1,5 uur rijden van Bilbao. Een stedentrip naar deze stad en de omgeving met de wijngaarden van de kleinste wijnregio is een prima combinatie van cultuur, natuur en wijn!

Ook voor groepen en business retreats

Ook voor groepen en business retreats kunnen we een afwisselend programma aanbieden met cultuur, natuur en uiteraard gastronomie en wijn! Neem contact voor een voorstel!