Wijnreizen naar la Rioja

Rioja, een van de DOCa's van Spanje

La Rioja bestaat uit drie verschillende wijnstreken: Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja. 

In alle streken is de Trempranillo de favoriete druif maar er worden ook witte wijnen geproduceerd. Voornamelijk van de Viura-druif.


Rioja Alavesa ligt op circa 1,5 uur rijden van Bilbao en concentreert zich rondom Laguardia. Een mooi historisch stadje met gezellige barretjes, restaurants en bodegas. Verblijf in dit stadje, in een van de wijndorpen of tussen de wijngaarden om de wijnhuizen te verkennen. Bekende en minder bekende waaronder met bijzondere architectuur zoals Marques de Riscal en Ysios. Een van de wijnhuizen heeft zeer bijzondere beschilderde cementen fermentatietanken!


Rondom wijnhoofdstad Haro vind je de wijngaarden van Rioja Alta met bekende namen als Cvne en Marqués de Cacerés. Ten zuidoosten van de Rioja-hoofdstad Logroño ligt Rioja Baja of Oriental. Hier is de invloed van de Middellandse Zee het sterkst met droge en warme zomers. De belangrijkste stad is Calahorra, een van de oudste Spaanse steden met kathedraal en meerdere monumenten.


Onderstaand een aantal voorbeeldreizen. Neem contact op voor een voorstel. Ook voor groepen!

Wijn en ...

Rondom het treinstation van Haro zijn zeven wijnhuizen en deze 'train wineries' organiseren elke 2 jaar een special tasting rondom het treinstation.

De dichtstbijzijnde luchthaven voor een bezoek aan de Rioja is Bilbao. Rioja Alavesa ligt in Baskenland en tijdens een rondreis kan je zowel Baskenland als de Rioja goed combineren. De diversiteit aan landschappen, de historische stadjes, natuurschoon en uiteraard de gastronomie en wijn maken dit tot een zeer smakelijke rondreis.

En wilt u de twee DOCa's combineren ... de Priorat ligt op circa 5 uur rijden en onderweg zijn er altijd wel bodegas om te bezoeken!

Wil je de twee DOCa's van Spanje combineren? De Priorat ligt op circa 5 uur rijden en onderweg zijn er altijd wel bodegas of andere bezienswaardigheden.

Wijn- en culinaire reizen naar Rioja

Rioja

In deze wijnstreek zijn vele wijnboeren die hier de mooiste wijnen produceren. Verblijf bij een wijnboer, in een hotel tussen de wijngaarden of in een van de stadjes. 

Diverse mogelijkheden zoals 2 nachten in een hotel in Laguardia of Logrono inclusief VIP Wine Tour met proeverij van 4 wijnen. Vanaf € 218 voor 2 personen. 

Of overnachten in het 5* Hotel Marqués de Riscal? 4-daags arrangement inclusief 2 proeverijen en 1 tasting menu vanaf € 899 p.p.

Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid.

Culinaire rondreis Bilbao, Rioja en San Sebastian

Maak een 8-daagse culinaire rondreis door Baskenland en de Rioja. Na een paar dagen in Bilbao rijd je na de Rioja en zie je het landschap veranderen. Bezoek mooie wijnhuizen, struin door de leuke dorpen en geniet van het landschap, de wijnen en de gastvrijheid. Laatste stop is San Sebastian met o.a. een pinxto-tour. Deze 8-daagse fly-drive is er vanaf € 1.499 p.p.

Neem contact op voor meer informatie en beschikbaarheid.

4-daags Wine & Food arrangement in Rioja

Ontdek de Rioja vanuit het 4* Palacio Tondón in Briñas vlakbij Haro met de zogenaamde train station wineries. Het arrangement is inclusief
- 3 overnachtingen met ontbijt in 2-persoonskamer met zicht op de rivier
- Bezoek winery in Haro met wijnproeverij
- tocht in koets door de wijngaarden met proeverij van lokale producten
- lunch met drankjes in lokaal restaurant
- entree Dinastia Vivanco Museum of Culture Wine in Briones
Vanaf € 395 p.p. Neem contact op voor de beschikbaarheid!

Combineer met de Priorat

De Rioja is niet de enige DOCa-wijnregio van Spanje. Samen met Priorat in Catalonië zijn zij de enige twee. De afstand tussen beide wijnregio's is ongeveer 5 uur rijden. Wilt u langer blijven in het noorden van Spanje en beide regio's bezoeken?


Neem contact op voor een voorstel op maat!

Ook voor groepen en events

Baskenland met de Rioja Alavesa wijnstreek is een perfecte locatie om op reis te gaan met een groep of als incentive. De wijngaarden van Rioja Alavesa liggen op circa 110 km van Bilbao en wat is er mooier om tussen de druiven te vergaderen, lunchen, dineren. 

Ook speciale activiteiten, workshops en prachtige hotels om te verblijven. Neem contact op voor de mogelijkheden!

arrow_drop_up arrow_drop_down