Wijnreizen Bordeaux

Bordeaux, wijnstad én wijnstreek

Wie Bordeaux zegt, denkt aan wijn. Niet verwonderlijk als een van de Great Wine Capitals en omgeven door de wijngaarden. Bezoek zeker het Cité du Vin aan de Garonne, met de bijzondere architectuur van een swirl in je wijnglas. Je kan hier een paar uur doorbrengen maar ook een hele dag.


Al vanaf de oudheid wordt het landschap van de Gironde bepaald door de wijnstokken die dankzij de uitzonderlijke bodem de wijnen uit deze streek wereldberoemd hebben gemaakt. Médoc, Saint Emilion, Fronsac, Pomeral, Entre-Deux-Mers en Sauternes zijn bekende namen die je hier tegenkomt.


In de Bordeaux regio is voornamelijk Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. Op de linkeroever met voornamelijk kiezelgrond is Cabernet Sauvignon aangeplant en op de rechteroever met kleigrond Merlot.


Ontdek je favoriete wijn in deze fameuze wijnstreek én wijnstad Bordeaux!

Wijn en ...

Op de Unesco Werelderfgoedlijst staat niet alleen Bordeaux maar ook de vestingstad Blaye met de vestingwerken van Vauban en de middeleeuwse stad en wijngebied Saint-Emilion.
Lekker eten en drinken kan je overal in Bordeaux maar proef ook zeker de lokale specialiteit, de Canelé. Het is een soort cakeje met vanillesmaak en een vleugje rum dat gekamareliseerd is aan de buitenkant.

Op 1,5 uur ligt de stad Cognac tussen de wijngaarden van de Ugni Blanc. Bezoek hier een van bekende en minder bekende cognac-huizen. En vergeet niet Pineau des Charentes te proeven ... een heerlijk aperitief!

Ontdek Bordeaux, ook wel Petit Paris genoemd. Een heerlijke stad om te voet te verkennen. met het wijnmuseum Cité du Vin, wijnbars en restaurants!

Lees ook de blog over Bordeaux.

IFiets langs beroemde wijnhuizen in de Haut-Médoc, Côte de Bourg, Pomerol, Saint-Émilion en Entre-Deux-Mers, waar u rondleidingen kunt bijwonen en wijn kunt proeven.

7-daagse reis vanaf € 1.050 p.p.

Autovakantie of fly-drive

Ontdek Bordeaux, de Dordogne en de wijngaarden van Saint-Emilion. Maak een complete en veelzijdige reis met gastronomie, wijn, mooie dorpen en historische steden.

Neem contact op voor een voorstel!

Booking.com