Wijnreizen Bordeaux

Bordeaux, wijnstad én wijnstreek

Wie Bordeaux zegt, denkt aan wijn. Niet verwonderlijk als een van de Great Wine Capitals en omgeven door de wijngaarden. Bezoek zeker het Cité du Vin aan de Garonne, met de bijzondere architectuur van een swirl in je wijnglas. Je kan hier een paar uur doorbrengen maar ook een hele dag.


Al vanaf de oudheid wordt het landschap van de Gironde bepaald door de wijnstokken die dankzij de uitzonderlijke bodem de wijnen uit deze streek wereldberoemd hebben gemaakt. Médoc, Saint Emilion, Fronsac, Pomeral, Entre-Deux-Mers en Sauternes zijn bekende namen die je hier tegenkomt.


In de Bordeaux regio is voornamelijk Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. Op de linkeroever met voornamelijk kiezelgrond is Cabernet Sauvignon aangeplant en op de rechteroever met kleigrond Merlot.


Ontdek je favoriete wijn in deze fameuze wijnstreek én wijnstad Bordeaux!

Wijn en ...

Op de Unesco Werelderfgoedlijst staat niet alleen Bordeaux maar ook de vestingstad Blaye met de vestingwerken van Vauban en de middeleeuwse stad en wijngebied Saint-Emilion.
Lekker eten en drinken kan je overal in Bordeaux maar proef ook zeker de lokale specialiteit, de Canelé. Het is een soort cakeje met vanillesmaak en een vleugje rum dat gekamareliseerd is aan de buitenkant.

Op 1,5 uur ligt de stad Cognac tussen de wijngaarden van de Ugni Blanc. Bezoek hier een van bekende en minder bekende cognac-huizen. En vergeet niet Pineau des Charentes te proeven ... een heerlijk aperitief!

Stedentrip Bordeaux

Stedentrip naar Bordeaux

Bordeaux is een heerlijke bestemming voor een stedentrip! Het wordt wel Petit Paris genoemd. 

Verblijf bijvoorbeeld in het 3* Quality Bordeaux Centre in het historische centrum, omgeven door vele restaurants en winkels. Een perfecte plek om deze mooie wijnstad te ontdekken met de vele wijnbars en het wijnmuseum Cité du Vin.

O.a. 3-daagse vliegreis vanaf € 233 p.p. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ontdek Bordeaux en/of de wijngaarden in een oldtimer sidecar!

Met een ervaren bestuurder aan het stuur ontdek je de stad Bordeaux of tour je door de wijngaarden van de Médoc, St. Emilion, Côte de Blaye of l’Entre-deux-Mers. Er zijn tours van 40 minuten tot halve of hele dag. Een bijzondere manier om Bordeaux te ontdekken! 

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Château Cordeillan-Bages in Pauillac 

In het hart van de Médoc ligt Château Cordeillan-Bages, rustig gelegen aan de rand van het dorp Pauillac en omgeven door schitterende wijngaarden. Het hotel annex wijndomein heeft een eigen, kleine wijnproductie. Het gastronomisch restaurant heeft een Michelin-ster en de wijnkelder herbergt prachtige wijnen. Bordeaux ligt op circa 50 km.

Vanaf € 108 p.p. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Speciale proeverijen in Médoc, Sauternes, Graves of St. Emilion

Verblijf in een wijnchâteau en ontdek de wijnen tijdens een wijnproeverij! Ook speciale proeverijen en tours zoals 'een proeverij met alle zintuigen', 'wijn & kaviaar'maar ook 'wijn & cannelées of macarons' . Of volg een wijn-blending workshop met een fles zelf-geblende wijn voor thuis!

Bezoek bijvoorbeeld 2 of 3 châteaux om de verschillende wijnstreken te ontdekken!

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Fietsvakantie langs de beroemdste Châteaux van Bordeaux

Fietsen over rustige landwegen door glooiende wijngaar­den, langs herenhuizen, kastelen en langs de oevers van de Gironde. U passeert de beroemdste châteaux in de Haut-Médoc, Côte de Bourg, Pomerol, Saint-Émilion en Entre-Deux-Mers, waar u rondleidingen kunt bijwonen en wijn kunt proeven. 


Deze 7-daagse fietsvakantie is er vanaf € 925 p.p. inclusief bagagevervoer. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ook voor groepen!

Voor groepen hebben we diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

arrow_drop_up arrow_drop_down