Wijnreizen Bourgogne

Bourgogne, land van Chardonnay en Pinot Noir

De wijngaarden van de Bourgogne leveren bijzondere en beroemde wijnen. De harmonie tussen de bodem, het microklimaat, de druivensoort en het vakmanschap zorgt voor deze bijzondere wijnen. Ze hebben hier een eigen vertaling voor deze 'terroir', namelijk 'climat'. 


De term 'climat' duidt een nauwkeurig afgebakend stuk grond aan dat gebruikt wordt voor de wijnbouw, dat al eeuwenlang onder dezelfde naam bekend staat, en waarvan exacte ligging, bodem, ondergrond, oriëntatie, microklimaat en geschiedenis bepalend zijn voor de eigenschappen die het eigen en unieke karakter geven aan een wijngebied en wijn. Dankzij deze 'climats' zijn bijzondere wijnen ontstaan; een cultureel erfgoed uniek in de wereld en sinds 2015 Unesco werelderfgoed.


Verblijf in een leuk boutique hotel om deze wijnstreek te ontdekken. Bijvoorbeeld in een kasteel uit 1820 bij de grens met de Champagnestreek om beide streken te ontdekken of in een kasteel uit de 17e eeuw tussen Dijon en Beaune.

Wij bieden ook de mogelijkheid om een wijnwandeling te maken met uitleg van een Nederlandse vinologe. Leer al wandelend meer over de streek, het begrip 'terroir', druivensoorten, geologie en het wijnproeven.

Wijn en ...

De wijngaarden van Bourgogne trekken zich uit van noord naar zuid. In de Middeleeuwen hebben de cisterciënzermonniken de wijngaarden aangeplant en op deze manier de route van noord naar zuid gecreëerd. De wijnroute is volledig bewegwijzerd en bestaat uit drie verschillende routes vanaf Dijon naar Mâcon.

In Beaune vindt elk jaar op de derde zondag van november het Vente des Vins des Hospices de Beaune plaats. Wijnliefhebbers uit alle delen van de wereld komen dan naar Beaune om hun favoriete wijn te kopen.

Ontdek de Bourgogne tijdens deze fietsvakantie. Fiets langs bekende wijndorpen en beroemde wijngaarden. De afstanden zijn niet te lang per dag dus genoeg tijd om te genieten!

Trektocht vanuit Beaune met bagagevoer over hoofdzakelijk fietspaden. Keuze uit 4-daagse en 7-daagse fietsvakantie.

Vanaf € 585 p.p.

Najeti Hôtel de la Poste - Beaune

Dit karaktervolle hotel is in een voormalig postkantoor dat knap gerenoveerd werd. Het zicht op de koetsen die destijds gebruikt werden, brengt u enkele eeuwen in de tijd terug. Het historische centrum is vlak bij. Dit hotel is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van deze stad (te voet) of de talrijke wijnhuizen van de streek (per auto).

Château Saint Sabine


Château Sainte Sabine is schitterend gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op het middeleeuwse dorpje Châteauneuf, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het hotel biedt een restaurant met zicht op het meer. Een perfecte locatie in het hart van de Bourgogne omringd door talrijke wijndorpjes met klinkende namen zoals Pommard en Meursault.

Booking.com