Wijnreizen Bourgogne

Bourgogne, land van Chardonnay en Pinot Noir

De wijngaarden van de Bourgogne leveren bijzondere en beroemde wijnen. De harmonie tussen de bodem, het microklimaat, de druivensoort en het vakmanschap zorgt voor deze bijzondere wijnen. Ze hebben hier een eigen vertaling voor deze 'terroir', namelijk 'climat'. 


De term 'climat' duidt een nauwkeurig afgebakend stuk grond aan dat gebruikt wordt voor de wijnbouw, dat al eeuwenlang onder dezelfde naam bekend staat, en waarvan exacte ligging, bodem, ondergrond, oriëntatie, microklimaat en geschiedenis bepalend zijn voor de eigenschappen die het eigen en unieke karakter geven aan een wijngebied en wijn. Dankzij deze 'climats' zijn bijzondere wijnen ontstaan; een cultureel erfgoed uniek in de wereld en sinds 2015 Unesco werelderfgoed.


Verblijf in een leuk boutique hotel om deze wijnstreek te ontdekken. Bijvoorbeeld in een kasteel uit 1820 bij de grens met de Champagnestreek om beide streken te ontdekken of in een kasteel uit de 17e eeuw tussen Dijon en Beaune.

Wijn en ...

De wijngaarden van Bourgogne trekken zich uit van noord naar zuid. In de Middeleeuwen hebben de cisterciënzermonniken de wijngaarden aangeplant en op deze manier de route van noord naar zuid gecreëerd. De wijnroute is volledig bewegwijzerd en bestaat uit drie verschillende routes vanaf Dijon naar Mâcon.

In Beaune vindt elk jaar op de derde zondag van november het Vente des Vins des Hospices de Beaune plaats. Wijnliefhebbers uit alle delen van de wereld komen dan naar Beaune om hun favoriete wijn te kopen.

Vanaf het voorjaar 2023 kan je maar liefst drie Cité des Climats & Vin Bourgogne bezoeken. In Chablis, Beaune & Mâcon.

Cité des Climats & Vins de Bourgogne

Cité du Vin is het bekende wijnmuseum in de wijnstad Bordeaux maar vanaf dit voorjaar kan je ook naar de Bourgogne! Hier is er geen 1 maar zelfs 3 en hoe kan het ook anders met een andere naam want je bent wel in de Bourgogne! 

Cité des Climats & Vins in Mâcon en in Chablis zijn in mei geopend en in juni kan je ook het Cité in Beaune bezoeken. 

WineBreaks in de Bourgogne

Culinaire Fietsvakantie in de Bourgogne

Ontdek de Bourgogne tijdens deze fietsvakantie. Fiets langs bekende wijndorpen en beroemde wijngaarden. De afstanden zijn niet te lang per dag dus genoeg tijd om te genieten!

Trektocht vanuit Beaune met bagagevoer over hoofdzakelijk fietspaden. Keuze uit 4-daagse en 7-daagse fietsvakantie.

Vanaf € 585 p.p.

Najeti Hôtel de la Poste - Beaune

Dit karaktervolle hotel is in een voormalig postkantoor dat knap gerenoveerd werd. Het zicht op de koetsen die destijds gebruikt werden, brengt u enkele eeuwen in de tijd terug. Het historische centrum is vlak bij. Dit hotel is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van deze stad (te voet) of de talrijke wijnhuizen van de streek (per auto).

Château Saint Sabine


Château Sainte Sabine is schitterend gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op het middeleeuwse dorpje Châteauneuf, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het hotel biedt een restaurant met zicht op het meer. Een perfecte locatie in het hart van de Bourgogne omringd door talrijke wijndorpjes met klinkende namen zoals Pommard en Meursault.

Beaune

Rondreis Bourgogne

Ontdek tijdens deze rondreis niet alleen het gebied van de Chablis maar ook Beaune en omstreken. 

Eerst verblijf je 2 nachten in een 4* hotel in Beaune met het Hospice de Beaune en uiteraard talrijke wijnhuizen in de omgeving.

Vervolgens reis je door naar een hotelkasteel met sterrenrestaurant in de Chablis. Vanuit hier kan je ook de Champagnestreek ontdekken!

6-daagse rondreis inclusief 5 overnachtingen met ontbijt en bezoek aan een wijnkelder in de Chablis. Meerdere nachten/bezoeken op aanvraag. Vanaf € 399 p.p.

Meer hotels en accommodaties in de Bourgogne

Booking.com

Bezoek de wijnhuizen in Bourgogne

Domaine Chanson

Dit wijnhuis in Beaune is een van de oudste producenten in Bourgogne. Met meer dan 45 hectare aan grand cru en premier cru wijngaarden. Diverse tours.

Vanaf € 15 p.p.

Maison Auvigue

Sinds 2019 worden de wijnen van Maison Auvigue gevinifieerd op een bijzondere plek: de oude kerk van het dorp Fuissé. Proef hier de wijnen van de AOP Pouilly-Fuissé.

Vanaf € 18 p.p.

Meer wijnhuizen Bourgogne

Bezoek een van de wijnhuizen in de Bourgogne . In diverse wijndorpen zijn wijnhuizen die u graag verwelkomen voor een bezoek en proeverij. 

Soms zijn er ook speciale arrangementen inclusief lunch of een proeverijworkshop.

Voor het tweede jaar op rij hebben wij een wijnreis geboekt bij Yvonne.

Daar vorig jaar de champagnestreek werd aangedaan, was de bestemming nu de Bourgogne. Prachtige plekken om te overnachten, zalig eten en goede tips om de omgeving te verkennen. Het ontbrak ons ook nu weer aan niets.

Bij een volgende reis zoeken we zeker weer contact met Yvonne!

Nicole en Daan Vogels, juli 2023

Liever boeken via een reisagent of voorstel op maat?

Wilt u liever boeken via een reisagent met persoonlijke service of een voorstel op maat?

Ook voor rondreizen op maat en groepsaanvragen.

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden zoals kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn. Ook voor team-building. Een wijnproeverij is een geweldige manier om mensen samen te brengen en de passie

en bevlogenheid van wijnboeren zijn inspirerend.

Neem contact op!