arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen Bourgogne

De wijngaarden van de Bourgogne leveren bijzondere en beroemde wijnen. De harmonie tussen de bodem, het microklimaat, de druivensoort en het vakmanschap zorgt voor deze bijzondere wijnen. Verblijf in een van de châteaux om de wijngaarden te ontdekken, eventueel in combinatie met een bezoek aan de Champagne. 

En wil je begrijpen waarom een wijn speciaal is? Dat en nog veel meer komt ter sprake tijdens een 2,5 uur durende wijnworkshop inclusief het proeven van een vijftal Bourgogne-wijnen.

Château Saint Sabine

Château Sainte Sabine is schitterend gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht op het middeleeuwse dorpje Châteauneuf, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het hotel biedt een restaurant met zicht op het meer. Een perfecte locatie in het hart van de Bourgogne omringd door talrijke wijndorpjes met klinkende namen zoals Pommard, Nuits-Saint-Georges en Meursault.

Vanaf € 109 p.p.

Golf Hotel Colvert

Dit hotel is gelegen in een mooie, rustige omgeving met uitzicht op de golfbaan.

Ideaal om de gekende wijnhuizen te bezoeken en om te genieten van de vele culinaire genoegens van deze prachtige regio. 

Beaune, de hoofdstad van de Bourgognewijnen, met de bijzondere wijnkelders en het prachtige Hôtel-Dieu des Hospices ligt op 5 km en wijnkasteel Pommard op 10 km.

Vanaf € 68 p.p. 

Château de Courban

Net over de grens van de Champagnestreek, in het noorden van Bourgogne, bevindt zich dit charmehotel in een 17e-eeuws kasteel nabij de beroemde Chablis- en Champagnewijngaarden. waar u heerlijk rustig verblijft. 

Een heerlijke locatie met buitenzwembad waar u volop kunt genieten van gastronomie en wellness in de Spa Nuxe..

O.a. 3-daags arrangement vanaf € 329 p.p.

Op basis van half-pension.

Bourgogne & Champagne

Verblijf 3 nachten in Château de Courban, het perfecte adres om de Chablisregio en de Champagnestreek te combineren. Vervolgens 2 nachten in Beaune, waar de kostbare Bourgognewijnen worden bewaard in galerijen onder de oude stad en een perfecte uitvalsbasis om de wijndorpen aan de wijnroute te bezoeken.

6-daags arrangement vanaf € 269 p.p.

Wijnworkshop

Maak een wijnwandeling door deze beroemde wijngaarden en krijg onderweg uitleg van een Nederlandse vinologe. 

Wil je begrijpen waarom een wijn speciaal is? Dat en nog veel meer komt ter sprake tijdens een 2,5 uur durende wijnworkshop inclusief het proeven van een vijftal Bourgogne-wijnen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook voor groepen

Met de wijn- of kookclub, familie of met een groep vrienden naar een wijnregio? Wij doen graag een voorstel inclusief bezoek wijnboeren maar ook kookworkshops, picknicks en leuke uitstapjes.

Ook voor zakelijke bijeenkomsten zoals brainstormen, board meetings of events tussen de druiven bieden wij mogelijkheden. 

Niet gevonden wat u zocht?

Bovenstaande reizen zijn een selectie van de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een reis op maat!