arrow_drop_up arrow_drop_down

Wijnreizen in Italië

Italië is de bakermat van de Slow Food-beweging en zowel in het noorden als in het zuiden kan je de regionale specialiteiten proeven tijdens een Slow Food rondreis. Maak kennis met typische lokale producten van wijnhuizen, (banket)bakkerijen en boerderijen. Bezoek ook de gezellige markten met hun heerlijke producten en eet in een van de kleinschalige trattoria's met regionale gerechten volgens traditioneel recept.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor een mooie wijnreis in Italië. Onderstaand een aantal voorbeelden.

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol ligt in het noorden van Italië aan de grens met Oostenrijk. Een prachtige regio met vele wijngaarden, appelboomgaarden en de natuur van de Dolomieten. 

Een heerlijke regio met uitstekende wijn en heerlijke gastronomie. De boerenkeuken met Italiaanse flair maar ook sterrenkeukens. Deze regio heeft de meeste van heel Italië.

Verblijf tussen de wijngaarden, in chalet of in een van de (wellness)hotels.

Ostelliere in Piemonte

In Gavi omgeven door wijngaarden ligt dit 4-sterren hotel. Tussen de wijngaarden ligt het gourmet­restaurant La Gallina en het hotel maakt deel uit van het Villa Sparina Resort, een project  met als doelstelling tra­di­tie, de regio en het toerisme te verenigen. Het 5-daags arrangement is inclusief 4 overnachtingen, ontbijt, 1 x 4-gangendiner en wijnproeverij.

5-daags arrangement vanaf € 279 p.p.


Slow Food rondreis Puglia

Maak kennis met de gastronomie en wijn van Puglia, de streek van smaken en geuren. Apulië heeft ook een wereldberoemde wijntraditie.

Proef tijdens deze reis een aantal van de mooiste Slow Food producten uit deze streek zoals olijfolie uit de streek Mugia, kazen zoals de Caciocavallo Podolico kaas en de Primitivo wijn.

6-daagse FlyDrive vanaf € 1.199 p.p.

Ook in andere regio's zijn Slow Food-reizen

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact met ons op voor een reis op maat!