Wijnreizen in Italië

Italië is een walhalla voor degenen die houden van wijn en lekker eten. Het is niet voor niets de bakermat van de Slow Food-beweging en zowel in het noorden als in het zuiden kan je de regionale specialiteiten proeven tijdens een Slow Food rondreis. Maak kennis met typische lokale producten van wijnhuizen, (banket)bakkerijen en boerderijen. Bezoek ook de gezellige markten met hun heerlijke producten en eet in een van de kleinschalige trattoria's met regionale gerechten volgens traditioneel recept.

Op deze pagina de regio's Alto Adige/Zuid-Tirol en Friuli in het noorden. Onderstaande rondreis gaat ook door het het noorden van Italië van Bergamo naar Triëste.

Zuid-Tirol of Alto Adige

De wijngaarden van Zuid-Tirol liggen tussen de Dolomieten met Bolzano en Meran in het noorden tot aan Trentino. Hier loopt ook de Wijnroute, de oudste van Italië. De 150 kilometer lange Zuid-Tiroolse Wijnroute slingert door het Etschtal en via de stad Bolzano/Bozen langs de Kalterer See naar het Zuid-Tiroolse Unterland. De regio heeft veel te bieden qua wijn & culinair maar ook wellness met Therme Meran en de vele wellnesshotels.

friuli wijngaarden

Friuli Venezia Giulia

In het noorden van Italië aan de grens met Oostenrijk en Slovenië ligt de regio Friuli Venezia Giulia. Met een gevarieerd landschap met de Dolomieten in het noorden, heuvels, vlakke land, meren en de kust biedt het volop mogelijkheden voor een afwisselend verblijf. Het is een regio voor lekkerbekken met regionale specialiteiten. Niet alleen door de mooie wijnen die hier worden geproduceerd maar ook ham, kaas en grappa.

Groepen

Voor (kleine) groepen kunnen we een mooie reis samenstellen naar Piemonte. Het is samen met Toscane het belangrijkste wijngebied van Italië.

Piemonte betekent letterlijk 'aan de voet van de berg' en toepasselijk. De regio wordt omringd door de de Alpen en is bekend om de grote wijnen zoals Barolo en Barbaresco. 

Bekijk de voorbeeldreis en wil je naar een andere wijnregio?

Neem contact op voor een voorstel!

Rondreizen in noorden van Italië

Bezoek 3 wijnregio's in 1 reis

Deze 8-daagse reis gaat vanaf Bergamo langst het Iseo meer naar Triëste aan de Adriatische Zee.

Je ontdekt 3 Italiaanse wijnen: Franciacorta, Prosecco en Friuli tijdens proeverijen.


Dag 1: Aankomst in Franciacorta regio

Afhankelijk van de aankomsttijd kan je het historische Bergamo bezoeken met de prachtige Santa Maria Maggiore basiliek, de Colleoni kapel, het Palazzo della Ragione, Piazza Vecchia.

Overnachting in de Franciacorta regio.


Dag 2: Natuur in de Franciacorta regio – Iseo Meer

Bewonder de prachtige natuur van het Iseo Meer per fiets, boot of auto. Het Iseo Meer is ook gekend voor zijn luxueuze 'Riva yachts': u kan er eentje huren of het gelijknamige museum bezoeken. In de namiddag een bezoek aan een Franciacorta wijnproducent met proeverij. Overnachting in de Franciacorta regio.


Dag 3: Rondje wijn of grappa in de omgeving van Treviso

Het is mogelijk om naar Bassano del Grappa te rijden en een van de grappa distilleerders te bezoeken. Als je liever focust op de wijnen, is er de beroemde Valpolicella streek. Bezoek aan een wijnproducent (op aanvraag). Breng zeker een bezoek aan Verona, de stad van Romeo en Julia. De Arena dateert van de 1ste eeuw en er worden vandaag nog steeds concerten en opera's opgevoerd. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 4: Prosecco streek: Van Conegliano naar Valdobbiadene

Panoramische rit langs de Prosecco wijnroute van Conegliano naar Valdobbiadene. Bezoek aan een mooie Palladiaanse villa, met aansluitend een bezoek aan de ondergrondse prosecco wijnkelders en degustatie. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 5: Prosecco streek: Venetië

Mogelijkheid tot een uitstap naar Venetië (bereikbaar in ca. 45 minuten). Met honderden kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door kanalen en bruggen, blijft Venetië een eeuwig fascinerende stad. Overnachting in een 4* hotel in de omgeving van Treviso.


Dag 6: Friuli: San Daniele – Udine

Vandaag rijdt je naar San Daniele del Friuli, bekend voor de gerookte forel maar vooral voor de wereldberoemde ham. Vervolgens gaat het via Udine richting Gradisca dell'Isonzo. In de late namiddag bezoek aan de wijnkelders van het domein waar je logeert, gevolgd door een degustatie. Overnachting in een 4* hotel in de regio Friuli.


Dag 7: Friuli: Trieste, koffiehoofdstad van Italië en nog zoveel meer

Een daguitstap naar Trieste via de 'Costiera Triestina' is een must. Deze kustroute langs de Golf van Trieste is een van de meeste spectaculaire routes van Italië en biedt adembenemende uitzichten. Trieste zelf, met een gezellige mix van Oostenrijks-Hongaarse elegantie en mediterrane flair, heeft een pittoresk centrum met prachtige bezienswaardigheden, monumentale historische gebouwen en enkele opmerkelijke musea. Overnachting in een 4* hotel in de regio Friuli.


Dag 8: Friuli: Einde van de reis

Terugkeer huiswaarts of verlenging in de regio.

Inclusief

- 2 overnachtingen met ontbijt in hotel Araba Fenice ****  of gelijkwaardig
- 3 overnachtingen met ontbijt in Relais Monaco ****  of gelijkwaardig
- 2 overnachtingen met ontbijt in Relais Russiz Superiore ****  of gelijkwaardig

dag 2: bezoek aan een Franciacorta wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (2 glazen)

dag 4: bezoek aan een prosecco wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (3 glazen)

dag 6: bezoek aan een Friuli wijnproducent met aansluitend wijnproeverij (3 glazen)

Vanaf € 939 p.p.

Neem contact op voor een voorstel!