Wijnreizen in Italië

Italië is de bakermat van de Slow Food-beweging en zowel in het noorden als in het zuiden kan je de regionale specialiteiten proeven tijdens een Slow Food rondreis. Maak kennis met typische lokale producten van wijnhuizen, (banket)bakkerijen en boerderijen. Bezoek ook de gezellige markten met hun heerlijke producten en eet in een van de kleinschalige trattoria's met regionale gerechten volgens traditioneel recept.

friuli wijngaarden

Friuli Venezia Giulia

In het noorden van Italië aan de grens met Oostenrijk en Slovenië ligt de regio Friuli Venezia Giulia. Met een gevarieerd landschap met de Dolomieten in het noorden, heuvels, vlakke land, meren en de kust biedt het volop mogelijkheden voor een afwisselend verblijf. Het is een regio voor lekkerbekken met regionale specialiteiten. Niet alleen door de mooie wijnen die hier worden geproduceerd maar ook ham, kaas en grappa.

Zuid-Tirol of Alto Adige

De wijngaarden van Zuid-Tirol liggen tussen de Dolomieten met Bolzano en Meran in het noorden tot aan Trentino. Hier loopt ook de Wijnroute, de oudste van Italië. De 150 kilometer lange Zuid-Tiroolse Wijnroute slingert door het Etschtal en via de stad Bolzano/Bozen langs de Kalterer See naar het Zuid-Tiroolse Unterland. De regio heeft veel te bieden qua wijn & culinair maar ook wellness met Therme Meran en de vele wellnesshotels.

italiaanse wijnen