Cruisen over de Douro
Portugal
Portugal
08/29/2018

Cruisen over de Douro

08/29/2018

Porto is een favoriete bestemming voor een stedentrip maar waarom niet langer blijven en een cruise maken over de Portugese en Spaanse Douro?

Vaar mee door de prachtige Dourovallei en leer de culturele en landschappelijke rijkdom van deze regio kennen. Breng een bezoek aan het pittoreske pelgrimsstadje Lamego, het paleis en de tuinen van Mateus en het middeleeuwse Figueira Castelo Rodrigo. Ook kunt u een excursie maken naar de bruisende universiteitsstad Salamanca en Guimarães, dé plaats waar Portugal is ontstaan.

Een stop in Pinhão waar alles om wijn en Port draait, ontbreekt uiteraard niet tijdens de cruise. Hier komt de bekende Port wijn met de toepasselijke naam ‘Ne Oublie’ (niet vergeten) vandaan. De familie Symington, eigenaar van de Quinta do Bomfin, besloot slechts 656 flessen op de markt te brengen waarvan er nu nog ‘slechts’ rond de 120 van te koop zijn. Het treinstation van Pinhão is daarnaast één van de mooiste van Portugal. Het station ligt in het hart van de Douro en zijn gevels zijn versierd met 25 tegelpanelen, die het werk op de wijngaarden en de landschappen van de Douro verbeelden.

Luxe cruise met internationaal gezelschap

De cruise is met een ****Douro-cruiser met cabines met hotelbedden, restaurant, salon met bar en dansvloer en een zonnedek met zwembad. Heerlijk genieten aan boord terwijl het landschap aan je voorbij trekt. Het gezelschap aan boord is internationaal.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!