Stedentrips met wijn

Op stedentrip maar combineren met wijn? Tijdens een dagtrip of nog leuker een auto huren en door een wijnregio toeren?

Een groot aantal steden liggen in of vlakbij een wijnregio of hebben zelfs wijngaarden binnen hun stadsgrenzen. Zoals bijvoorbeeld Parijs met een wijngaard in Montmartre. Op deze pagina een aantal voorbeelden. 

Neem contact op voor een voorstel op maat!

Codorniu in de Penèdes

Barcelona & Cava

Barcelona is een geliefde bestemming voor een citytrip maar wist je dat niet ver van de stad de wijngaarden voor de cava zijn! 

Bezoek deze streek, de Penèdes, tijdens een dagtrip of verleng je bezoek met een paar dagen en bezoek naast de cava- en wijnhuizen ook de stranden bij Sitges, Tarragona met het Romeinse amfitheater en het klooster van Montserrat.

Of combineer de culinaire hotspot Girona met de Empordà!

Bordeax witte en rode wijn

Bordeaux, een van de Great Wine Capitals

Wie Bordeaux zegt, denkt aan wijn. Niet verwonderlijk als een van de Great Wine Capitals en omgeven door de wijngaarden. Bezoek zeker het Cité du Vin aan de Garonne, met de bijzondere architectuur van een swirl in je wijnglas.

Ontdek vanuit Bordeaux de wijngaarden in de omgeving zoals het bekende Saint-Emilion dat op 1 uur rijden ligt of ben je meer een liefhebber van cognac en Pineau de Charente? De Charente ligt op circa 1,5 uur rijden.

Porto en de oudste wijnregio ter wereld

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan een van de Port-lodges in Gaia aan de overzijde van de Douro. Ontdek vanuit Porto ook de oudste wijnregio ter wereld, de Douro

Langs de oevers van de Douro, erkend als werelderfgoed door de UNESCO, worden uitstekende wijnen geproduceerd, niet alleen de beroemde Portwijn. Vanuit Porto kan je deze streek ook ontdekken tijdens een riviercruise. 

Maak een citytrip naar Porto of combineer een bezoek aan Porto met Pinhão

Pinxtos enTxakoli in Bilbao & San Sebastian

Wie Baskenland zegt, denkt aan de heerlijke pinxtos. Maar wist je dat hier ook van de kleinste wijnregio's van Spanje is? Aan de kustlijn worden de witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. Deze ligging en klimaat zorgt voor frisse wijnen die uitstekend passen bij vis en schelp- en schaaldieren en uiteraard pinxtos.

In Baskenland ligt ook een van de Rioja's, Rioja Alavesa. Slechts op 1,5 uur rijden van Bilbao!