arrow_drop_up arrow_drop_down

Stedentrips met wijn

Codorniu in de Penèdes

Barcelona & Cava

Barcelona is een geliefde bestemming voor een citytrip maar wist je dat niet ver van de stad de wijngaarden voor de cava zijn! 

Bezoek deze streek, de Penèdes, tijdens een dagtrip of verleng je bezoek met een paar dagen en bezoek naast de cava- en wijnhuizen ook de stranden bij Sitges, Tarragona met het Romeinse amfitheater en het klooster van Montserrat.

Bordeax witte en rode wijn

Bordeaux, een van de Great Wine Capitals

Wie Bordeaux zegt, denkt aan wijn. Niet verwonderlijk als een van de Great Wine Capitals en omgeven door de wijngaarden. Bezoek zeker het Cité du Vin aan de Garonne, met de bijzondere architectuur van een swirl in je wijnglas.

Ontdek vanuit Bordeaux de wijngaarden in de omgeving zoals het bekende Saint-Emilion dat op 1 uur rijden ligt of ben je meer een liefhebber van cognac en Pineau de Charente? De Charente ligt op circa 1,5 uur rijden.

Porto en de oudste wijnregio ter wereld

Een verblijf in Porto is niet compleet zonder een bezoek aan een van de Port-lodges in Gaia aan de overzijde van de Douro. Ontdek vanuit Porto ook de oudste wijnregio ter wereld, de Douro

Langs de oevers van de Douro, erkend als werelderfgoed door de UNESCO, worden uitstekende wijnen geproduceerd, niet alleen de beroemde Portwijn. Vanuit Porto kan je deze streek ook ontdekken tijdens een riviercruise. 

Maak een citytrip naar Porto of combineer een bezoek aan Porto met Pinhão