Wijnreizen Empordà

Wijnstreek tussen zee en bergen

Empordà is een regio van contrasten waar zee en bergen samen komen. Kleine vissersplaatjes en mooie stranden aan de Costa Brava met middeleeuwse stadjes in het binnenland. Karakteristiek is de noordelijke wind, de tramontane, die invloed heeft op de wijnen. 


Empordà is een van de oudste wijnregio's en Romeinese archeologische opgravingen in Platja d'Aro en Tossa de Mar laten de overblijfselen zien van deze wijnproductie. Sinds de 12e eeuw werd ook in kloosters werd door monniken wijn geproduceerd. Het klooster van Sant Pere de Rodes is hier een voorbeeld van. 


De streek is vooral bekend door de rode wijnen. Witte en rosé wijnen maar ook cava en zoete wijnen Moscatel en Garnatxa de l'Empordà worden ook geproduceerd. Voor elk wat wils!

Wijn en ...

De Empordà is de regio van Dalí met zijn museum in Figueres,  Castell GalaDalí in Púbol en zijn zomerhuis in de buurt van Cadaques. In deze streek vond hij zijn inspiratie.

De Empordà is de wijnregio van de Costa Brava met Alt Empordà in het noorden en Baix Empordà tussen Girona en de kust.

Bewonder de prachtige natuur en baaien zoals bij Calonge.

Girona en omgeving is het culinaire centrum met meer dan 2.000 fine-dining restaurants, vele markten en producten met het label Girona Excel-lent label. Garnalen uit Palamós, appels uit Girona, rundvlees uit de Pyreneeën en nog veel meer. Bon profit!

Ontdek de wijnstreek van de Costa Brava

Verblijf in een van de boutique hotels

Prachtige boutique hotels verwelkomen je in zowel in de Alt als Baix Empordà. Geniet hier van de gastvrijheid, de gastronomie en ontdek de wineries in de omgeving.


Bijvoorbeeld tijdens het 4-daags gastronomisch arrangement met een verblijf in verschillende hotels en inclusief een bezoek aan een bijzondere winery en een gourmet menu in een Michelin*-restaurant. Geniet van de heerlijke wijnen en gastronomie tijdens deze tour! Meer info over dit arrangement ...


Neem contact op voor de mogelijkheden!

4-daags Wine & Charme arrangement vanaf € 375 p.p.

Ontdek de Empordà vanuit een mooi charming hotel gelegen tussen de Pyreneeën en de kust van de Costa Brava. 

Bezoek twee van de mooiste wineries en maak uitstapjes naar bijvoorbeeld Cadaques of Figueres met het museum van Dalí. Maar vooral ontspan en geniet van de heerlijke wijnen en gastronomie!

Meer info over dit arrangement ...

Stedentrip Girona

Ga op culinaire stedentrip naar Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Deze regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants waarvan de bekendste  Celler de Can Roca met 3 sterren in Girona is. In de avond kunnen we een food tour door de stad regelen om de Catalaanse keuken te ontdekken!

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Groepsaccommodatie in authentiek dorp 

Een prachtige accommodatie tussen Girona en Barcelona om de gastronomie, wijnen en bezienswaardigheden te ontdekken van dit deel van Catalunya. Voor maximaal 8 tot 10 personen en mogelijkheden voor kookworkshops, wijnproeverijen, yoga en meer.

Vanaf € 190 per dag. 

Neem contact op voor de beschikbaarheid!

Combineer met de Penedès en Priorat

Een verblijf in de Empordà kan uitgebreid worden met  een strandvakantie aan de Costa Brava maar ook de Penedès, het gebied van de cava en de wijnregio Priorat ten  zuiden van Barcelona.

Of reis van het noorden naar het zuidelijke puntje van Catalonië

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ook voor groepen!

Voor groepen zijn er diverse mogelijkheden. Ook kooklessen en speciale activiteiten rondom wijn.

Neem contact op voor een voorstel op maat!

arrow_drop_up arrow_drop_down