Wijnreizen Empordà

Wijnstreek tussen zee en bergen

Empordà is een regio van contrasten waar zee en bergen samen komen. Kleine vissersplaatjes en mooie stranden aan de Costa Brava met middeleeuwse stadjes in het binnenland. Karakteristiek is de noordelijke wind, de tramontane, die invloed heeft op de wijnen. 


Empordà is een van de oudste wijnregio's en Romeinese archeologische opgravingen in Platja d'Aro en Tossa de Mar laten de overblijfselen zien van deze wijnproductie. Sinds de 12e eeuw werd ook in kloosters werd door monniken wijn geproduceerd. Het klooster van Sant Pere de Rodes is hier een voorbeeld van. 


De streek is vooral bekend door de rode wijnen. Witte en rosé wijnen maar ook cava en zoete wijnen Moscatel en Garnatxa de l'Empordà worden ook geproduceerd. Voor elk wat wils!

Wijn en ...

De Empordà is de regio van Dalí met zijn museum in Figueres,  Castell GalaDalí in Púbol en zijn zomerhuis in de buurt van Cadaques. In deze streek vond hij zijn inspiratie.

De Empordà is de wijnregio van de Costa Brava met Alt Empordà in het noorden en Baix Empordà tussen Girona en de kust.

Bewonder de prachtige natuur en baaien zoals bij Calonge.

Girona en omgeving is het culinaire centrum met meer dan 2.000 fine-dining restaurants, vele markten en producten met het label Girona Excel-lent label. Garnalen uit Palamós, appels uit Girona, rundvlees uit de Pyreneeën en nog veel meer. Bon profit!

WineBreaks in de Empordà en Costa Brava

Girona

Ga op culinaire stedentrip naar Girona met het mooie historische centrum en de beroemde Joodse wijk. Deze regio is het culinaire centrum met vele goede restaurants. Boek de Girona Food & Market Tour om culinair Girona te ontdekken. Ook in Nederlands!

Hotel Sant Roc - Costa Brava

Op een prachtige plek aan de kust bij het schilderachtige Calella de Palafrugell ligt dit familiehotel. Vanaf terras en restaurant het je een prachtig uitzicht op de zee terwijl je niet van de regionale specialiteiten. Verken vanuit hier de wijnboeren in de omgeving!

wijnstreek van de Costa Brava

Arrangementen

Prachtige boutique hotels verwelkomen je in zowel in de Alt als Baix Empordà. Geniet hier van de gastvrijheid, de gastronomie en ontdek de wineries in de omgeving.

O.a. een 4-daags gastronomisch arrangement of een wijntour. Vanaf € 319 p.p.