Bordeaux water mirror

Bordeaux, wijnstad én wijnstreek

In de Bordeaux regio is voornamelijk Merlot en Cabernet Sauvignon aangeplant. Op de linkeroever met voornamelijk kiezelgrond is Cabernet Sauvignon aangeplant en op de rechteroever met kleigrond Merlot.

Ontdek je favoriete wijn in deze fameuze wijnstreek én wijnstad Bordeaux!

Bezoek het Cité du Vin en meer ...

Wie Bordeaux zegt, denkt aan wijn. Niet verwonderlijk als een van de Great Wine Capitals en omgeven door de wijngaarden. Bezoek zeker het Cité du Vin aan de Garonne, met de bijzondere architectuur van een swirl in je wijnglas. Je kan hier een paar uur doorbrengen maar ook een hele dag. Naast de permanente expositie is er namelijk een wisselende expositie en zijn er workshops en culturele evenementen.

In de wijk Saint-Pierre vind je mooie pleintjes, historische gebouwen en vele restaurantjes en terrassen. Hier vind je ook het bekende beeld van Bordeaux, de Place de La Bourse met de beroemde Miroir d’eau.

De stad Bordeaux met de vele bezienswaardigheden, restaurantjes en terrasjes is een leuke bestemming voor een citytrip.

De wijngebieden rondom Bordeaux

Ontdek vanuit Bordeaux de wijngaarden in de omgeving. Hier vind je en tweetal Unesco erfgoederen; de vestingstad Blaye met de vestingwerken van Vauban en de middeleeuwse stad en wijngebied Saint-Emilion. Dit pittoreske wijndorp verwelkomt al langere tijd gasten van heinde en ver verwelkomt. Net als Bordeaux ligt dit wijndorp aan de route naar Santiago di Compostela waardoor er in de 11e eeuw veel kerken, kloosters en hospices gebouwd werden. Deze werden, net zoals de historische gebouwen in de Bordeaux, gebouwd met kalksteen uit de omgeving. Gedurende bijna 1000 jaar, tussen de 9e en 19e eeuw, werd de kalksteen gedolven en ontstond er een immens grottenstelsel waar de wortels van de druivenranken zich doorheen worstelen. Een aantal wijnhuizen gebruikt ze nu als wijnkelder.


Bezoek ook de Charente, bekend om de Cognac en kust

Ten noorden van Bordeaux op 1,5 uur rijden ligt de Charente, bekend om de Cognac, en aan de kust het bekende Royan en verderop het mooie eiland Ile d’Oleron.

Toer door de wijngaarden met voornamelijk Ugni Blanc voor de Cognac en Pineau des Charentes en bezoek een van de oesterkwekerijen. Deze regio staat namelijk bekend als grootste schelpdierenkweker.

Hier en daar vind je langs de weg ook de oesterkwekers die bedrijvig in de weer zijn met hun verse oogst ‘claires’, de verfijnde oesters die ‘rijpen’ in de oude zoutbekkens van Île d’Oléron en het bekken van Marennes. Je leert er alles over in de ‘Cité de l’Huitre’.

Overnacht in een van de boutique hotels of châteaux in de Bordeaux. Of combineer 3 verschillende châteaux in Saint-Laurent-Médoc, Saint-Emilion en Pessac tijdens een individuele rondreis.

Een bezoek aan Bordeaux is ook prima te combineren met de Charente, bekend om de Cognac.

Wijnreizen naar Bordeaux

Overnacht in een van de boutique hotels of châteaux in de Bordeaux. Of combineer 3 verschillende châteaux in Saint-Laurent-Médoc, Saint-Emilion en Pessac tijdens een individuele rondreis. Een bezoek aan Bordeaux is ook prima te combineren met de Charente, bekend om de Cognac. Meer info ...