Elzas wijngebied

De Elzas met de beroemde Route des Vins d'Alsace

Wijnwandelpaden, wijnkelders, karakteristieke restaurants ... genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de wijnen en crémants uit de Elzas

Volg de Route des Vins d'Alsace

Aan de voet van de Vogezen in het noorden van Frankrijk liggen de pittoreske wijnbouwdorpjes van de Elzas. De beroemde Route des Vins d'Alsace slingert van noord naar zuid langs de rijkdommen van deze streek. De route loopt van Marlenheim naar Thann en gaat langs mooie dorpen zoals Barr, een schilderachtig stadje aan de voet van de Mont Sainte-Odile en Mittelbergheim, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Vanuit de dorpen lopen vaak wijnpaden die door de wijngaarden kronkelen.

Colmar en Straatsburg

Aan de wijnroute ligt Colmar, de gezellige wijnhoofdstad van de Alsace met schilderachtige oude wijken zoals Petite Venise, vele vakwerkhuizen, een overdekte markt, grachten en bloemen. Zeker een bezoek waard! Een andere stad dat een bezoek waard is, is Straatsburg met 135 historische gebouwen waaronder de Kathedraal en de pittoreske wijk La Petite France met levendige steegjes en mooie houten vakhuizen. Zowel de historische binnenstad als de Cathédrale Notre-Dame staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.


Ontdek de Elzas op de fiets of te voet

In 2013 bestond de wijnroute 60 jaar en ter ere van deze verjaardag is er nu voor fietsers de Véloroute du Vignoble. Ook deze route loopt van Marlenheim naar Thann, heeft wegwijzers met een eigen logo en voert langs dezelfde spectaculaire landschappen, cultureel erfgoed, toeristische en gastronomische trekpleisters als de Route des Vins d’Alsace. En dit is niet de enige fietsroute in de regio. De Elzas en zijn wijngaarden worden doorkruist door tal van fietsroutes met een gezamenlijke lengte van bijna 2.000 kilometer. Naast de fietsroutes zijn er ook vele wandelroutes uitgezet.

Wijnreizen Elzas

Verblijf in een van de hotels aan de wijnroute en ontdek zo deze mooie wijnregio. Of boek een wandel-en fietsreizen inclusief bagagevervoer en proeverijen. Meer info ...