Cognac regio

Cognac & Pineau des Charentes

Bezoek de bekende maar ook de kleinere, minder bekende, cognachuizen. Vergeet ook niet de lokale specialiteit Pineau des Charentes te proeven. Dit 'gelukje bij een ongeluk' is een heerlijk aperitief!

De stad Cognac

Het stadje Cognac ligt tussen de wijngaarden waar voornamelijk Ugni Blanc is aangeplant. Deze druiven worden gebruikt voor de productie van Cognac en Pineau des Charentes en overal zie je borden die je uitnodigen om deze dranken te komen proeven en te kopen.

Cognac is een klein stadje met een historisch centrum dat idyllisch gelegen is aan de rivier de Charente. Op de rivier kan je een rondvaart maken en tegenover het Château de Cognac zijn kajaks, kano’s en elektrische boten te huur. Struin door de kronkelige straatjes in het centrum met de St. Léger kerk, de overdekte markt bij het Place d’Armes en het Hotel de Ville dat gelegen is in een mooi park. Rondom Place François 1er zijn gezellige terrasjes, restaurantjes en winkels.


Bezoek een van de cognachuizen

De voornaamste reden voor velen om Cognac te bezoeken, is ongetwijfeld de gelijknamige drank. In La Cognacthèque vind je een selectie van meer dan 500 cognacs en in het Musée des Arts du Cognac kom je alles te weten over de geschiedenis, traditie en technologie van Cognac. Uiteraard mag een bezoek aan een van de cognachuizen niet ontbreken.

Bekende namen zoals Martell, Rémy Martin, Otard, Camus en Hennessy kom je tegen. Een bezoek met een rondleiding door de kelders wordt afgesloten met een proeverij en er zijn zelfs tours met de mogelijkheid om je eigen cognac te blenden. Hennessy ligt aan de rivier de Charente en hun tour begint met een tochtje over de rivier.

Combineer je bezoek met Bordeaux of Ile d'Oleron

Een bezoek aan de Cognac-streek is goed te combineren met de Bordeaux-streek maar ook de kust van Charente met o.a. het eiland Île d’Oléron.

Île d’Oléron is een van de vier eilanden voor de kust van Charente-Maritime waar je ook de bekende badplaats Royan vindt. Met 2250 zonuren per jaar is dit een van de meest zonnige regio’s van Frankrijk. 

Het eiland kent een bijzondere verscheidenheid met de vele stranden, bossen, gezellige dorpjes en talloze haventjes voor de vissers en oesterboeren. Met meer dan 50 km fietspaden en het vlakke landschap kan je de omgeving prima op de fiets verkennen.

Wijnreizen Charente

Verblijf in Cognac of in een voormalig postrelais tussen de wijngaarden en maak kennis met de grote en ook kleinere producenten van Cognac en Pineau des Charentes. Combineer uw verblijf in de Cognac-streek met de kust, de Bordeaux-streek of de Vendée. Meer info ...