Champagne

Champagne met de bruisende wijngaarden

Bezoek de bekende en minder bekende champagnehuizen maar ook de historische steden Troyes en Langres in het zuiden van de Champagnestreek!

Bekende én de minder bekende

In de Champagne kan je de bekende champagnehuizen bezoeken zoals die van Mumm en Taittinger in Reims of Moët & Chandon en Mercier in Epernay maar vergeet zeker niet de minder bekende wijnhuizen. De wijnmakers verwelkomen u graag in hun kelders voor een persoonlijke tour. Maak zo kennis met hun ambacht!

Bezoek ook Riceys, met 870 hectaren het grootste champagnegebied. Het is ook de enige in Frankrijk met drie AOC-keurmerken; een voor de Champagne, een voor de rode wijn Coteaux Champenois en de laatste voor de beroemde Rosé des Riceys. Door zijn zeldzaamheid en zijn specifieke karakter behoort hij tot de beste rosé van Frankrijk.

wijnregio Frankrijk

Hoofdstad van Champagne

Tussen 22.000 hectare aan wijngaarden ligt Epernay, hoofdstad van de Champagne. Nergens anders kunt u dan ook zoveel ontdekken over de magie van de champagne. Bezoek de honderden kilometer aan kelders van de champagnehuizen aan de Avenue de Champagne. Langs deze avenue liggen talrijke herenhuizen uit de 19de eeuw, in Renaissance of klassieke stijl, waarin de prestigieuze champagnehuizen zich hebben gevestigd.

Het nabijgelegen Reims ademt cultuur en historie. Ontdek al wandelend de prachtige gebouwen waarvan een groot aantal een Unesco Werelderfgoed is.

Het zuiden van de Champagne

Reims en Epernay zijn de bekendste steden maar ook Troyes en Langres in het zuiden van de Champagnestreek zijn zeker een bezoek waard. Zo heeft de middeleeuwse stad Troyes een rijk historisch erfgoed. Het oude centrum is een schilderachtige aaneenschakeling van geplaveide steegjes en straten met prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen.

Vestingstad Langres behoort tot de 50 mooiste steden van Frankrijk. De stad is ook een Ville ‘d Art en d’Histoire met om elke hoek en in elk steegje een stukje historie.

Wijnreizen Champagne

Verblijf in een van de leuke charmehotels; vlakbij Epernay, in Troyes of midden in de Champagnestreek. Bekijk de verschillende mogelijkheden. In de periode oktober-december is er een speciaal arrangement inclusief truffelworkshop. Meer info ...