ribero del duero
Spanje
Spanje
06/24/2022

Ribero del Duero Wine Week

06/24/2022

Deze zomer viert Ribera del Duero haar 40-jarig jubileum. Dit jubileum kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dé Ribera del Duero Wine Week. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 2 juli serveren 15 wijnbars door heel Nederland een speciale Ribera del Duero wine flight. Deze wine flight bestaat uit 3 verschillende wijnen uit deze regio, die je voor een aantrekkelijke prijs kunt bestellen. De wine flight maakt het mogelijk om verschillende Ribera del Duero wijnen naast elkaar te proeven! Dus breng snel een bezoek aan een van de deelnemende wijnbars en maak kennis met de prachtige wijnen van Ribera del Duero.

Proef een Rosado, Joven en Crianza

De  wijnhuizen verschillen per wijnbar, bij elke wijnbar word je dus opnieuw verrast. Bij iedere wijnbar proef je drie verschillende stijlen, waaronder een Rosado, Joven en een Crianza. Wellicht proef je één van de wijnen uit het jaar 2021, wat onlangs is beoordeeld als ‘excellent’ wijnjaar. Uiteraard vertellen de wijnbar ondernemers je graag meer over dit bijzondere wijngebied. Breng dus snel een bezoek aan een van de deelnemende wijnbars en maak kennis met de prachtige wijnen van Ribera del Duero. De deelnemende wijnbars zijn

Amsterdam: Wijnbar Boelen, Wijnbar Paskamer en Wine Cellar

Groningen: Barrel Wijnlokaal   

Hilversum: Wijnbar Puur Smaeck

Maastricht: Meesters in de Wijn

Oud-Beijerland: Vino d’Amigo

Reeuwijk: ’t Reeuwijks Wijnhuis

Rotterdam: Le Nord

’s-Hertogenbosch: Pollevie

Terneuzen: CuliNeuze 

Utrecht: Wijnbar VinVin

Tilburg: Wijnbar Cru

Weesp: Minevitus 

Zutphen: Nic & ik

Wijnen uit Ribera del Duero     

Ribera del Duero betekent oever aan de Duero (een rivier in Noord Spanje) en is een van de meest bekende Spaanse wijngebieden met een hoge reputatie.

Het wijnbouwgebied beslaat meer dan 25.000 hectare, telt 307 wijnbedrijven, bijna 8.000 druiventelers en is te vinden in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op zo’n 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst daarom een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s.

In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. 

Liever een wijn uit deze streek thuis drinken? Ga naar de wijnwinkel in de buurt of bestel online.