sushi
06/18/2022

Sherry, niet alleen als aperitief

06/18/2022

Sherry wordt bijna altijd als aperitief gedronken maar het is ook heerlijk bij gerechten. Ooit een proeverij gehad van sherry met diverse gerechten en was een openbaring! Vandaag is het internationale Sushi dag en sushi is een perfecte combinatie met Fino Sherry.  

Sherry & Sushi

Sherry wijnen zijn veelzijdig, vol verrassingen en alom gewaardeerd, maar combineren bovenal perfect met gerechten uit de meest uiteenlopende gastronomische culturen, zoals sushi! Vaak wordt sushi vergezeld door een frisse witte wijn of, zoals de Japanse gewoonte is, een biertje of sake, maar heb je er ooit aan gedacht om Fino met sushi te combineren? 

De zilte smaak van de Sherry versterkt de smaak van de verse vis en harmonieert eveneens met de sojasaus, die ook zoutig is. De lage zuurgraad brengt de rijstazijn in balans en het aroma van groene amandelen in de afdronk van de Fino gaat prachtig samen met de hints van umami in het Yaki Nori geroosterde zeewier en de sojasaus. Wat is een betere manier om deze zaterdag 18 juni 'internationale sushi dag' te vieren door deze heerlijke combinatie te proberen! Of later tijdens de zomer ...

Fino Sherry       

Fino staat symbool voor het intense, rijke en genereuze karakter van de wijnen uit Jerez. Deze variant van Sherry wijn wordt gemaakt van Palomino druiven, is bleek goud van kleur en helder door biologische rijping. Gerijpt onder een laagje gist, dat de sluier van de flor vormt, ontwikkelt de wijn aroma's van amandelen, vers brooddeeg en wilde kruiden. Fino is een heerlijke droge en lichte witte wijn met een frisse afdronk van amandelen. Vanwege zijn gastronomische veelzijdigheid verdient hij een prominente plaats aan tafel. Deze droge en expressieve witte wijn stimuleert de smaakpapillen op een buitengewone manier en versterkt de smaken van elk begeleidend gerecht, zo ook bij Sushi.

Sherry Academy            

Voor eenieder die meer wil leren over dit unieke product, bestaat de online Sherry Academy. Doormiddel van dit e-learning platform biedt de D.O. Sherry wijnen jong en oud, wijnliefhebbers en professionals de gelegenheid om op elk moment meer te leren over dit enerverende gebied en wijn. In slechts een paar uur leer je basis kennis met onderwerpen zoals de oorsprong, productie en de verschillende stijlen Sherry wijnen. Voor degenen die al beschikken over Sherry kennis is er de mogelijkheid tot een gevorderden cursus welke dieper op de materie in gaat. Maak gemakkelijk en kosteloos een account aan via www.sherryacademy.org en start vandaag nog!