Pfalz

Pfalz

De Pfalz biedt een  gevarieerd landschap met talrijke burchten en kastelen, restanten van Romeinse nederzettingen, romantische hoekjes, musea, wijndorpen en ontelbare wijngaarden.

Het Toscane van Duitsland

De Pfalz is een streek met een mild klimaat en een landschap dat doet denken aan Toscane met de glooiende wijnheuvels en uitgestrekte bossen. Ten oosten van het Haardtgebergte en het Pfälzer Wald strekt de Pfalz zich uit. Met oneindige wijngaarden, pittoreske wijndorpen, burchten, fruit- en amandelbomen en de kastanjerijke bosranden geven dit gebied een mediterraan vleugje.

Er wordt wel gezegd dat uit de Pfalz de beste Duitse wijnen vandaan komen. Op bijna 24.000 hectare aan wijngaarden zijn bekende druivensoorten aangeplant. Een op de vier druiven is Riesling maar ook Müller Thurgau, de steeds populairder wordende Weissburgunder en de rode druivensoorten Dornfelder en Spätburgunder.

Volg de Deutsche Weinstraße

Volg de 85 km lange Deutsche Weinstraße van Duitsland van Schweigen-Rechtenbach naar Bockenheim langs kleinere en grotere wijndorpen zoals Bad Dürkheim, Deidesheim en Neustadt, ook wel de hoofdwijnstad genoemd. Hier wordt elk jaar tijdens het Duits wijnoogstfeest de Pfälzische en Duitse wijnkoningin gekroond.

Deidesheim is een van de grootste wijndorpen in de Pfalz en staat bekend om haar bijzondere wijnen als Paradiesgarten en Herrgottsacker. Deidesheim is door het Duits Wijninstituut onderscheiden als hoogtepunt van de wijncultuur door de lange kwaliteitsrijke traditie van wijnbouw en wijncultuur.


De Pfalzer houden van een feestje

Bad Dürkheim heeft niet alleen het grootste wijnvat maar ook het grootste wijnfeest ter wereld, de Dürkheimer Worstmarkt.

Maar naast dit grootse wijnfeest wordt er meer gefeest ... de teller staat op iets van 200 wijnfeesten en er is zelfs een officiële verkiezing van de mooiste wijnfeesten.

Elke gelegenheid wordt aangegrepen om een feestje te bouwen. Ook rondom de bloei van de amandelbomen met ondermeer het Gimmeldinger Mandelblütenfest dat afhankelijk van de bloei wordt gehouden in maart.

WineBreak naar de Pfalz?

Verblijf in een van de mooie wijndorpen zoals Deidesheim of in een van de kuuroorden die de Pfalz rijk is. Zowel Bad Dürkheim en Bad Bergzabern combineren wijn met wellness en ook in de andere wijndorpen zijn mooie wellnesshotels.

Wijnreizen naar de Pfalz ...