wijnregio rheinhessen

Rheinhessen

Het heuvelachtige Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland met een nieuwe generatie wijnboeren die garant staan voor topwijnen. Aan de oever van de Rijn ligt Mainz, een van de Great Wine Capitals.

Mainz, wijnhoofdstad

Net zoals Bordeaux en Porto is Mainz is een van de Great Wine Capitals. In de historische binnenstad vind je gezellige wijnbarretjes waar je de wijnen uit Rheinhessen kunt proeven. Of maak een stop in een Weinstube voor regionale specialiteiten met een heerlijk glas wijn.

Ook sekt wordt hier gemaakt zoals bij Kupferberg. Sinds 1850 en bijzonder zijn de wijnkelders op zeven ondergrondse verdiepingen.

Maar Mainz heeft meer te bieden. Zo is het de geboorteplaats van Johannes Gutenberg en in het Gutenberg-museum kan je de originele bijbels met de prachtige tekeningen bewonderen. Verdere bezienswaardigheden zijn de St. Stephan met de beroemde Chagall-vensters en de duizendjarige dom St. Martin.


Grootste wijnregio van Duitsland

Rheinhessen is de grootste wijnregio van Duitsland en biedt een rijke verzameling aan druivensoorten.

Klassieke witte druivensoorten zoals Rivaner, Silvaner en Riesling maar ook rode rassen zoals Portugieser en Dornfelder kom je hier tegen.

... langs de Rijn en wijngaarden

Door deze wijnregio lopen verschillende fiets- en wandelroutes in allerlei categorie├źn. Geniet van het landschap en maak onderweg een stop bij een van de wijnboeren, weinstuben of gezellige uitspanningen met binnenhof voor een glas wijn of sekt.

Rheinhessen staat bekend om de Hiwweltouren, premiumwandelroutes die goed bewijzerd zijn. Bijvoorbeeld de Hiwweltour Westerberg door wijngaarden met mooie panorama's zoals bij Schloss Westerhaus. Als de graaf aanwezig is, kan je een van zijn heerlijke wijnen proeven en kopen.

Op WineBreak naar Rheinhessen?

Breng een bezoek aan dit bijzondere wijngebied, eventueel in combinatie met de naastgelegen wijnregio Nahe.

Wijnreizen naar Rheinhessen ...