Nahe

Nahe

De Nahe, onbekend maar zeker niet minder mooi! De Nahe slingert door het prachtige heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. De wijngaarden ontdekken kan door de 130 kilometer lange bewegwijzerde wijnroute, de Nahe Weinstraβe, te volgen. 

Van Riesling tot Dornfelder

Het Naheland, tussen de valleien van de Moezel en de Rijn,  heeft een rijke variëteit aan grondsoorten; op löss, leem, kwartsiet, verweerde leistein en purpersteen gedijen vele druivensoorten van de beste kwaliteit. De variëteit, milde temperaturen en veel zon zorgen voor een prima klimaat voor duivensoorten zoals Müller-Thurgau, Silvaner, Riesling maar ook variëteiten zoals Burgunder, Scheurerbe, Portugieser en Dornfelder. 

Bezienswaardigheden zijn o.a. de Ruïne Gutenberg, de Benediktijner kloosterkerk in Sponheim, de Disibodenbergkloosterruïne en openluchtmuseum in kuuroord Bad Sobernheim. Het Naheland is ook bekend om de edelsteenindustrie.


Combineer wijn met wellness

In dit gebied liggen de drie kuuroorden Bad Kreuznach, Bad Münster en Bad Sobernheim. Deze laatste is bekend om het blotevoetenpad en als Felke-kuurplaats.  Bad Kreuznach wordt wel een van de mooiste kuuroorden van Duitsland genoemd en biedt verschillende kuur- en wellnessmogelijkheden rondom zout. Het water uit de zoute bron wordt gebruikt in het thermaalbad in het kuurpark maar ook in de Gradierhuizen in het Salinental.  Als u langs de Nahe wandelt van Bad Kreuznach naar Bad Münster, een wandeling van ruim een uur, komt u langs dit grootste openluchtinhalotorium van Europa. 

Meer over Bad Kreuznach op WellnesSelect ...

Wandelen, fietsen of per draisine

Naast de vele wijngaarden biedt het landschap uitgestrekte bossen, machtige rotsen en de bergen van de zuidelijke uitlopers van de Hunsrück. In deze prachtige natuur zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet zoals de Weinwanderweg Rhein-Nahe. Deze 90 km lange route gaat over comfortabele wandelpaden van Bingen aan de Rijn naar Kirn aan de Nahe.  

Een bijzondere manier om de natuur te ontdekken is per draisine. Het spoortraject voor de draisines is 40 kilometer lang met 28 halteplaatsen om de bezienswaardigheden, wijngaarden en natuur langs de route verder te ontdekken.

Op WineBreak naar de Nahe?

Verblijf in Bad Kreuznach met het Salinental, Bad Sobernheim met het blotevoetenpad of in een van de wijndorpen. 

Een verblijf aan de Nahe is makkelijk te combineren met een bezoek aan de regio Rheinhessen of Rheingau.

Wijnreizen naar de Nahe ...